Η ομοιοπαθητική ιατρική στη ζωή μας

Αλλεργίες, ημικρανίες και διάφορα δερματικά προβλήματα θεραπεύονται με την ομοιπαθητική ιατρική -«Τι καφεδάκι να κεράσω;» -«Μπα…. δεν πίνω γιατί κάνω ομοιοπαθητική». -«Και τι είναι η ομοιοπαθητική;» Λοιπόν, είναι ένα θεραπευτικό σύστημα σύγχρονο με τις αρχές του να έχουν διατυπωθεί στην Αρχαία Ελλάδα από τον Ιπποκράτη, τον πατέρα της Ιατρικής. Όμως η διεθνή της ανάπτυξη έχει […]

Αλλεργίες, ημικρανίες και διάφορα δερματικά προβλήματα θεραπεύονται με την ομοιπαθητική ιατρική

-«Τι καφεδάκι να κεράσω;» -«Μπα…. δεν πίνω γιατί κάνω ομοιοπαθητική». -«Και τι είναι η ομοιοπαθητική;» Λοιπόν, είναι ένα θεραπευτικό σύστημα σύγχρονο με τις αρχές του να έχουν διατυπωθεί στην Αρχαία Ελλάδα από τον Ιπποκράτη, τον πατέρα της Ιατρικής. Όμως η διεθνή της ανάπτυξη έχει αφετηρία στη Γερμανία, σχεδόν 250 χρόνια πριν, από τον καθηγητή της Ιατρικής Σάμουελ Χάνεμαν. Βασική της αρχή είναι η εξής. Θεωρεί ότι ο κάθε άνθρωπος αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα γι’ αυτό και τόσο η διάγνωση όσο και η θεραπεία του εξατομικεύεται. Με λίγα λόγια σε κάθε ασθενή χορηγείται το δικό του ειδικό φάρμακο!

Σχετικά με τις ιαματικές της ιδιότητες είναι αρκετές. Παθήσεις όπως οι αλλεργίες, οι ημικρανίες, οι κολίτιδες, οι αγχώδεις ή οι φοβικές νευρώσεις, τα νευροφυτικά, η κατάθλιψη, διάφορα δερματικά προβλήματα όπως έκζεμα, ψωρίαση, οι διαταραχές περιόδου, οι ορμονικές διαταραχές γενικότερα, οι γαστρίτιδες, υποτροπιάζουσες κολπίτιδες ή ουρολοιμώξεις, η υπέρταση, η ακμή, οι αμυγδαλίτιδες οι βρογχίτιδες, το άσθμα, η τριχόπτωση και η παχυσαρκία έχουν πολύ καλή ανταπόκριση στην ομοιοπαθητική θεραπεία.

Μάλιστα, εκτός από τη θεραπεία η ομοιοπαθητική μπορεί να δράσει και σε προληπτικό στάδιο σε υγιείς ανθρώπους μειώνοντας τα αδύνατα σημεία του οργανισμού. Και αυτό γιατί ενισχύει τη ζωτικότητα, μείωνει το άγχος με αποτέλεσμα να αυξάνει παράλληλα την απόδοση του τόσο σε χειρονακτική όσο και σε διανοητική εργασία. Αν και έχει άμεσα αποτελέσματα ο εξειδικευμένος ιατρός στην ομοιοπαθητική δεν επιδιώκει να ανακουφίσει απλώς τον ασθενή, αλλά να βρεις τις αιτίες των αθενειών, να τις θεραπεύσει ώστε να επιφέρει ένα μόνιμο αποτέλεσμα. Έτσι, προσφέρει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα του οργανισμού, και αυτό παράλληλα σημαίνει και ψυχική και σωματική ισορροπία του ανθρώπου.

Το θέμα είναι, όπως κάθε ιατρικό θεραπευτικό σύστημα έτσι και η ομοιοπαθητική έχει τις… ατέλειες της. Έχει τα όρια της, δεν θεραπεύει τα πάντα. Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο αν οι βλάβες είναι αναστρέψιμες, με λίγα λόγια σε πόσο προχωρημένο στάδιο είναι η ασθένεια. Όσον αφορά τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, είναι φυσικά. Προέρχονται κυρίως από φυτά ή από ορυκτά. Και επειδή έχουν ισχυρή θεραπευτική δράση χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή και όπως φυσικά είναι με τη… σφραγίδα του ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων). Στην ομοιοπαθητική θεραπεία τα πρώτα αποτελέσματα, τα βλέπουμε τις πρώτες μέρες ή τις πρώτες 2-3 βδομάδες. Μερικές φορές και από τις πρώτες ώρες. Αυτό έχει να κάνει με το πόσο χρόνιο και δύσκολο είναι το πρόβλημα που θέλουμε να…. λύσουμε με την ομοιοπαθητική.