Ποια αντικείμενα του σπιτιού πρέπει να καθαρίζετε συχνά…

Τι αγαπούν περισσότερο τα μικρόβια Μπορεί να πιστεύετε πως το σπίτι σας είναι καθαρό, ωστόσο ξεχνάτε πως ορισμένα αντικείμενα, που ούτε καν πάει το μαυλό σας, συσσωρεύουν πολλή περισσότερη βρωμιά απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε; Ποια είναι αυτά; Το κινητό μας Το αγγίζουμε συνεχώς. Μπορεί να διαβάζετε αυτό το κείμενο στο κινητό σας αυτή τη […]

Τι αγαπούν περισσότερο τα μικρόβια

Μπορεί να πιστεύετε πως το σπίτι σας είναι καθαρό, ωστόσο ξεχνάτε πως ορισμένα αντικείμενα, που ούτε καν πάει το μαυλό σας, συσσωρεύουν πολλή περισσότερη βρωμιά απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε; Ποια είναι αυτά;

Το κινητό μας
Το αγγίζουμε συνεχώς. Μπορεί να διαβάζετε αυτό το κείμενο στο κινητό σας αυτή τη στιγμή, ίσως μέσα στο λεωφορείο. Ή στην τουαλέτα, επειδή εμφανίστηκε στο feed σας το πρωί. αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως – βάσει μελετών του Πανεπιστημίου της Αριζόνα – το μέσο κινητό φιλοξενεί περισσότερα μικρόβια από ένα κάθισμα τουαλέτας. Αγοράστε ένα ειδικό πανάκι για καθαρισμό κινητού, ένα ειδικό σπρέι και καθαρίστε το κινητό σας τακτικά.

Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή
Θεοί και δαίμονες, όποιος έχει καθαρίσει το πληκτρολόγιό του, λογικά ιδρώνει και μόνο στην σκέψη του τι μπορεί να βρεις εκεί μέσα. Από ψίχουλα και τρίχες, μέχρι νεκρά κύτταρα, σκόνη, και κανείς δεν ξέρει τι άλλο μπορεί να καταλήξει μέσα στις μικροσκοπικές εσοχές ενός πληκτρολογίου. Ειδικά αν περνάμε πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή μας.

Τα πόμολα
Κι όμως, δεν είναι αστικός μύθος. Τα μικρόβια μπορούν να επιβιώσουν περισσότερη ώρα πάνω στις επιφάνειές τους, συνεπώς είναι καλό να τα καθαρίζουμε με ένα αντιμικροβιακό μαντηλάκι σχετικά συχνά.

Τον πάγκο της κουζίνας
Ναι, το ξέρουμε ότι ο πάγκος της κουζίνας καθαρίζεται ούτως ή άλλως συχνά, λόγω της συχνής του χρήσης, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τον καθαρίζουμε σχολαστικά, ειδικά κατά τις εποχές που κυκλοφορούν γρίπη και ιώσεις. Για την βρύση και τον νεροχύτη, μια καλή επιλογή είναι τα καθαριστικά με βάση το ξύδι.

Τα λούτρινα κουκλάκια και τις κουβέρτες
Απορροφούν τα μικρόβια σαν σφουγγάρι και μπορεί να κάνουν το παιδί σας να αρρωστήσει ξανά. Ελέγξτε αν τα λούτρινά σας μπορούν να μπουν στο ψυγείο, και πλύντε τα μέσα σε μια κλειστή μαξιλαροθήκη. Μην ξεχνάτε ότι και οι κουβέρτες χρειάζονται καθάρισμα!

Πηγή: iatronet.gr