Ξεκίνησε η χορήγηση αντισωμάτων για τον κορονοϊό στην Ελλάδα!

κορονοϊό, φάρμακο,κορονοϊός υδροξυχλωροκίνη κολχικίνης, σπέρμα αντισωμάτων Αυστρία

Στα νοσοκομεία Αττικόν κι Ευαγγελισμό

Είναι γεγονός: Η χορήγηση αντισωμάτων για τον κορονοϊό, ξεκίνησε!

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε η πειραματική χορήγηση αντισωμάτων από ασθενείς που νόσησαν με κορονοϊό και ανέπτυξαν ανοσία, σε νοσηλευόμενους με κορονοϊό προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να αποτελέσει μία αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδο.

Άλλωστε, σε ολόκληρο τον πλανήτη η επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι η προσέγγιση αυτή είναι ελπιδοφόρα και πιθανώς να φέρει θεραπεία για τη νόσο.

Η επιστημονική ομάδα που έχει ξεκινήσει την πειραματική μελέτη, έχει ελέγξει δείγματα από 95 ασθενείς που νόσησαν με κορονοϊό και ιάθηκαν και πλέον, επειδή έχουν αναπτύξει αντισώματα, δεν μπορούν να ξανακολλήσουν τον ιό ή να τον μεταδώσουν.

Από τους 95 αυτούς ασθενείς, οι 37 έχουν κάνει ήδη πλασμαφαίρεση δίνοντας το πολύτιμο υλικό με τα αντισώματα προς χρήση.

Οι πρώτες δοκιμές

Όπως αναφέρει το ethnos.gr ο κ. Ευάγγελος Τέρπος, Καθηγητής Αιματολογίας στη Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Μονάδας Αυτόλογης Μεταμόσχευσης στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου γίνεται και συλλογή πλάσματος, ήδη έχει γίνει χορήγηση πλάσματος σε δύο ασθενείς στο Αττικόν και τον Ευαγγελισμό.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Πως θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Η χορήγηση πλάσματος με σκοπό τη θεραπεία γίνεται ανά δύο ημέρες σε τρεις δόσεις, ενώ όπως εξηγεί ο κ. Τέρπος, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι υπό στενή παρακολούθηση ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας των αντισωμάτων.

Πάντως, η συλλογή πλάσματος από εθελοντές δότες γίνεται ταυτόχρονα με τη χορήγηση σε πάσχοντες, ενώ με βάση τα κριτήρια της μελέτης που είναι σε εξέλιξη, θα γίνει συνολικά χορήγηση αντισωμάτων σε 60 ασθενείς ώστε να διαπιστωθεί επιστημονικά εάν η μέθοδος μπορεί να φέρει ελπίδα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Για να χορηγήσουν οι ειδικοί τα αντισώματα σε ασθενείς θα πρέπει να είναι νέοι νοσηλευόμενοι μέσα στις πρώτες τρεις ημέρες, πριν δηλαδή να έχουν διασωληνωθεί.

Αυτό αποτελεί και βασικό κριτήριο για τη θεραπευτική διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι η μελέτη για την αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων διεξάγεται σε τέσσερα νοσοκομεία: Στο Αττικόν, τον Ευαγγελισμό, το Σωτηρία και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο).

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.