21 τρόποι για να κάνετε ξεχωριστή την κάθε σας μέρα

ευεξία πηγές

Ακολουθήσετε εύκολα και γρήγορα βήματα

Ενα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να επαναπροσδιορίσετε τι σημαίνει για εσάς παραγωγικότητα, δηλαδή τι είναι αυτό που σας κάνει να χαλαρώσετε και να περάσετε καλά μέσα στη μέρα σας.

Μπορεί να φαίνεται απλή η διαδικασία, αλλά παρόλα αυτά ίσως να είναι λίγο δύσκολο να ξεκινήσετε. Γι΄ αυτό ακολουθήστε 21 βήματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την αρχή.

1. Στρώστε το κρεβάτι σας

Πολλοί άνθρωποι που ζουν με κατάθλιψη λένε ότι το στρώσιμο του κρεβατιού τους κάνει να αισθάνονται πιο ολοκληρωμένοι. Η καθιέρωση μιας απλής συνήθειας όπως αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να δώσετε τον τόνο και να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα σας.

2. Πάρτε έναν υπνάκο

Αξίζετε λίγο ύπνο όταν τον χρειάζεστε.

3. Πηγαίντε μια βόλτα

Είτε πρόκειται για ένα χιλιόμετρο ή περισσότερο ή λιγότερο, τα οφέλη του περπατήματος είναι πολλά. Μπορεί να κάνει τα πάντα, από το να σας ανεβάσει τη διάθεση μέχρι να βελτιώσει τον ύπνο σας.

4. Μην ξεχνάτε το πρώτο γεύμα της ημέρας

Το να ξεχνάτε να φάτε έχει γίνει ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο, ειδικά για τους ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι. Ελπίζουμε ότι, βλέποντας αυτό θα σας θυμίσει να τροφοδοτήσετε τον εαυτό σας με «καύσιμα» πριν ανοίξετε το laptop σας.

5. Πιείτε ένα παραπάνω ποτήρι νερό

Αυτό δεν είναι απλώς μια υπενθύμιση για την ενυδάτωση λόγω των πλεονεκτημάτων της κατανάλωσης νερού. Αν περνάτε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο είναι εύκολο να ξεχάσετε τα βασικά για να φροντίσετε τον εαυτό σας.

6. Πιείτε το αγαπημένο σας ποτό

Δεν έχει σημασία τι θα είναι αυτό αρκεί να σας κάνει να νιώθετε ξεχωριστοί και σούπερ φορτισμένοι.

7. Δώστε στον εαυτό σας 15λεπτα διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας

Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν στιγές που απλά νιώθετε υπερδιέγερση και χρειάζεστε ένα διάλειμμα.

8. Γράψτε κάτι για το οποίο αισθάνεστε ευγνωμοσύνη

Μια γραμμή μπορεί να μην σας φαίνεται πολύ – αλλά όπως λένε οι ειδικοί, ο στόχος είναι να ξεκινάτε από τα μικρά. Κι αν σας αρέσει μπορείτε να ξεκινήσετε το journaling και να το κάνετε συνήθεια.

9. Πλύντε το πρόσωπό σας

Εκτός από το πρόσωπό σας, μπορείτε να κάνετε μια πλήρη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Αν δεν έχετε ρουτίνα, ξεκινήστε με μια ενυδατική κρέμα και ένα αντηλιακό για να αποφύγετε την ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα.

10. Ανοίξτε τις κουρτίνες

Η λήψη όσο το δυνατόν περισσότερης βιταμίνης D είναι μια καλή στρατηγική κατά της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής. Αλλά πιστεύουμε επίσης ότι το να τραβήξετε τις κουρτίνες είναι μια σπουδαία καθημερινή πρακτική που θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε τις μικρές νίκες.

11. Αναδιαμορφώστε το δωμάτιό σας

Δεδομένου ότι πολλοί από εμάς περνάμε μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας σε ένα δωμάτιο, αναρωτηθείτε πώς θέλετε να αισθάνεστε και αν το δωμάτιό σας το πετυχαίνει αυτό. Αν δεν το κάνει, τι χρειάζεστε; Περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου; Να αλλάξετε θέση τα έπιπλα;

12. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Συχνά λέγεται ότι η ολοκλήρωση μιας εργασίας πρέπει να αποτελεί από μόνη της ανταμοιβή. Μήπως όμως η ολοκλήρωση και η ανταμοιβή είναι δύο διαφορετικά πράγματα; Αξίζετε την επιβράβευση ακόμη και για το πιο μικρό κατόρθωμα μέσα στη μέρα.

13. Συνδεθείτε με έναν φίλο που σας λείπει

Το να είσαι ο πρώτος που θα επικοινωνήσει με έναν παλιό φίλο μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά πιθανότατα και το άλλο άτομο σκέφτεται ακριβώς το ίδιο.

14. Netflix & chill χαλάρωση

Υπάρχει λόγος για να επιδοθείτε στην επαναληπτική προβολή των αγαπημένων σας σειρών: η άνεση.

15. Γράψτε ένα γράμμα

Τα γράμματα εξακολουθούν να έχουν σημασία, ακόμα και στην ψηφιακή εποχή. Γράψτε ένα γράμμα στον εαυτό σας, σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.

16.Ακύρωστε εκείνο το πράγμα που δεν θέλετε να κάνετε για μια μέρα
Αν έχετε προγραμματίσει κάτι που φοβάστε ή απλά νιώθετε το άγχος να αυξάνεται, βάλτε τον εαυτό σας σε προτεραιότητα και ακυρώστε τα σχέδιά σας για την ημέρα.

17. Φάτε μερικά φρούτα

Τα φρούτα είναι ένα εξαιρετικό σνακ, επειδή είναι και θρεπτικά και νόστιμα.

18. Αγκαλιάστε την ελευθερία να αλλάξετε γνώμη

Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα είναι σημαντικές δεξιότητες. Και αυτό δεν χρειάζεται να είναι μια μεγάλη ή μικρή απόφαση.

19. Εκτιμήστε τη δυνατότητά σας να μην κάνετε τίποτα

Το να μην κάνετε τίποτα δεν είναι πάντα σημάδι τεμπελιάς. Ονομάζεται διεκδίκηση του χρόνου. Τόσο πολύς κόσμος διεκδικεί την προσοχή σας, που το να μάθετε να μην κάνετε τίποτα είναι τέχνη.

20. Κάντε ένα κοπλιμέντο
Τα κομπλιμέντα δεν κάνουν μόνο αυτόν που τα δέχεται να νιώθει υπέροχα. Το να τα δίνετε παράγει και κάποια μαγική θεραπευτική ενέργεια.

21. Τεντωθείτε μέχρι να βαρεθείτε

Σηκώστε τα χέρια σας ψηλά και δουλέψτε την πλάτη σας για 5 λεπτά. Είναι ένας καλός τρόπος για να πιάσετε τους δυσπρόσιτους μύες που μπορεί να έχετε ξεχάσει.

Πηγή: vita.gr