5 λόγοι για να γυμνάζεστε πριν τη δουλειά

Δείτε γιατί αξίζει να κάνετε την αρχή

Η γυμναστική είναι σημαντική στη ζωή μας, ο σύγχρονος όμως τρόπος ζωής και οι αυξανόμενες υποχρεώσεις σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο μας κάνει να αμελούμε τη σωματική άσκηση.

Οι περισσότεροι αφήνουν τη γυμναστική για το τέλος της ημέρας, όταν πια είναι εξουθενωμένοι, για το λόγο αυτό θα ήταν προτιμότερο να γυμνάζεστε πριν πάτα τη στη δουλειά σας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε 5 καλούς λόγους για γυμναστική πριν τη δουλειά

1. Γεμίζετε ενέργεια
Εάν χρειάζεστε ένα διεγερτικό για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, αφήστε τον καφέ και ξεκινήστε τη γυμναστική, η οποία αποδεδειγμένα χαρίζει ενέργεια. Μόλις μισή ώρα αερόβιας άσκησης ή προπόνησης μυϊκής ενδυνάμωσης είναι αρκετή για να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρυθμίσετε μισή ώρα νωρίτερα το ξυπνητήρι σας και μόλις χτυπήσει να πάτε στο μπάνιο και να ρίξετε λίγο νερό στο πρόσωπό σας. Καθιερώστε αυτή τη συνήθεια για 30 ημέρες και σταδιακά θα δείτε ότι συνηθίζετε αυτή τη ρουτίνα.

2. Εκτιμάτε το πρωινό
Αν πάντα θέλατε να τρώτε πρωινό, αλλά πάντα καταλήγατε να το παραλείπετε επειδή δεν είχατε χρόνο, η πρωινή γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά. Η παράλειψη του πρωινού είναι πιθανό να οδηγήσει σε υπερφαγία κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, για να μην αναφέρουμε ότι σας στερεί την ενέργεια που έχετε τόσο πολύ ανάγκη προκειμένου να ξεκινήσετε δυναμικά το πρόγραμμά σας. Μετά την προπόνησή σας, είναι σχεδόν αδύνατο να παραλείψετε το πρωινό.

Δείτε επίσης: 10 πρωινές συνήθειες που θα αλλάξουν τη μέρα σας!

3. Μειώνετε το άγχος
Οι εκρήξεις κορτιζόλης που οφείλονται στο στρες, είναι αυτές που πυροδοτούν στα ζώα την ενστικτώδη αντίδραση της απομάκρυνσης ή της επίθεσης στην απειλή. Ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε την περίσσεια κορτιζόλης είναι να μιμηθείτε την αντίδραση αυτή. Συνεπώς, είναι σημαντικό να βρείτε λίγο χρόνο για γυμναστική. Υπό μία έννοια, όταν γυμνάζεστε, είναι σαν να κάνετε ακριβώς αυτό το οποίο σας υπαγορεύει η κορτιζόλη. Έτσι, θα φτάσετε στο γραφείο νιώθοντας αισθητά λιγότερο στρες.

4. Καθιερώνετε μια υγιεινή συνήθεια
Η καθημερινή άσκηση είναι μια από τις καλύτερες συνήθειες που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Ακόμη και 30 λεπτά άσκησης πριν από τη δουλειά είναι αρκετά για να δείτε βελτίωση στα επίπεδα άγχους σας, στην ενέργειά σας, στη διάθεσή σας και φυσικά στο σώμα σας. Η καθιέρωση αυτής της συνήθειας απαιτεί μόνο ένα απλό βήμα: πρέπει να γυμνάζεστε κάθε ημέρα. Ακόμη κι αν ορισμένες ημέρες ξεκλέβετε χρόνο μόνο για 10 λεπτά γυμναστικής, η συνέπειά σας θα οδηγήσει σε βελτίωση.

5. Να θυμάστε ότι…
Η γυμναστική είναι μια από αυτές τις δραστηριότητες που όλοι μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε, αλλά πολλοί δυσκολευόμαστε να βρούμε τον χρόνο. Η γυμναστική μετά τη δουλειά είναι δύσκολη καθώς σχεδόν πάντα προκύπτουν ξαφνικές υποχρεώσεις ή είμαστε υπερβολικά κουρασμένοι. Τα πρωινά, ωστόσο, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η μόνη απόφαση είναι αν θα σηκωθείτε για να γυμναστείτε ή θα μείνετε ξαπλωμένοι για μισή ώρα ακόμη. Σίγουρα, ο ύπνος είναι σημαντικός, όμως, τα οφέλη της καθημερινής άσκησης είναι τόσο πολλά που αξίζει να το προσπαθήσετε.

Πηγή: vita.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γάμος γάμος βάπτιση Βάπτιση Live Streaming Life Events Production
All articles loaded
No more articles to load