5 τρόποι για να ξεκινήσεις την ημέρα με καλή διάθεση

ευεξία γυναίκα αισιοδοξία

Πως να αισθανθείς ήρεμος μέσα στην ημέρα

Η ενέργεια και η καλή διάθεση ξεκινούν από το πρωί, είτε με ένα πλούσιο πρωινό συνοδευόμενο με το αγαπημένο σου ρόφημα, είτε με μία δραστηριότητα που σε γεμίζει αισιοδοξία.

Το πώς θα ξεκινήσεις με την πρωινή σου ρουτίνα θα επηρεάσει και το υπόλοιπο της ημέρας, γι’ αυτό αναμφίβολα η ηρεμία πρέπει να διέπει όλες σου τις κινήσεις με το που ανοίξεις τα μάτια σου.

Η ισορροπία είναι το κλειδί, γι’ αυτό η θετική διάθεση πρέπει να είναι το Α και το Ω σε ό,τι έχεις να κάνεις το πρωί, προσθέτοντας όσο μπορείς μία δόση δημιουργικότητας που θα βοηθήσει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεις τα συναισθήματά σου.

Δείτε επίσης: Οι τρόποι για να αποκτήσετε περισσότερη υπομονή

Δες πως μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου

– να μην μπεις στα social media ή να δεις τα mail της δουλειάς σου. Όπως είπαμε, το πρωί πρέπει να ξεκινήσει με ηρεμία γι’ αυτό με το που ξυπνήσεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μερικές βαθιές ανάγκες και να έρθεις σε επαφή με το σώμα σου.

– να πιεις το ρόφημα της προτίμησής σου είτε αυτό είναι καφές, είτε τσάι ή χυμός.

– να έρθεις σε επαφή με το σώμα σου, κάνοντας stretching. Αν δεν είσαι πρωινός τύπος δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις από πρωί τη γυμναστική. Ωστόσο, όσο περιμένεις να ετοιμαστεί το τσάι ή ο καφές σου, τεντώσου ελαφριά, πράγμα που θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις.

– να βάλεις τα συναισθήματά σου σε πρώτο πλάνο. Γράψε 3 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων είτε πρόκειται για τα 2 παραπάνω λεπτά ύπνου, είτε γιατί το σκυλί σου σε καλημέρισε με ένα φιλί στο μάγουλό ή απλά επειδή είναι Σάββατο. Φυσικά, μπορείς να αναφέρεις και τα πιο σημαντικά πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη. Το μολύβι είναι στο δικό σου χέρι.

– να βάλεις σε τάξη στις υποχρεώσεις της ημέρας. Προετοίμασε την ημέρα σου, γράφοντας το τι έχεις να κάνεις, βάζοντας τις προτεραιότητες ψηλά, ψηλά και κάνοντας ένα πλάνο, ώστε να κυλήσει το πρόγραμμα πιο ομάλα. Στο τέλος της ημέρας μπορείς να ανατρέξεις να δεις ποιες από τις υποχρεώσεις μπορείς να σβήσεις από τη λίστα.

Πηγή: shape.gr

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay