8 + 1 κακές συνήθειες πρέπει να κόψετε τη νέα χρονιά

κάπνισμα

Αλλάξτε κάποιες από τις συνήθειες σας

Η νέα χρονιά ξεκίνησε και ήρθε η ώρα να ζυγίσετε τις λάθος αποφάσεις που έχετε πάρει και να ξεκινήσετε μία καινούργια αρχή φροντίζοντας περισσότερο τον εαυτό σας.

Δες παρακάτω 9 από τις κακές συνήθεις που πρέπει να κόψετε ¨μαχαίρι”.

Έκθεση στον ήλιο

Ο ήλιος ενεργοποιεί την παραγωγή της βιταμίνης D, ευνοεί τις ορμόνες της χαράς και μας φτιάχνει τη διάθεση, ωστόσο, όσο λαμπερός και αν είναι, διαθέτει και μια άλλη, “σκοτεινή” πλευρά, καθώς είναι η κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Μιλάμε για την φωτογήρανση, η οποία εκδηλώνεται με απώλεια της ελαστικότητας, ξηρότητα, λεπτές γραμμές και βαθιές ρυτίδες. Η επιδερμίδα χάνει τη λάμψη της και δείχνει θαμπή, ξηρή και κουρασμένη, οι γραμμές έκφρασης γίνονται όλο και πιο έντονες και συχνά κάνουν την εμφάνιση τους κηλίδες, πανάδες και φακίδες.

Σε όλους μας αρέσει το μαυρισμένο δέρμα, ωστόσο η προστασία του από τον ήλιο είναι άκρως απαραίτητη όλους τους μήνες του χρόνου, ιδιαιτέρως όμως την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας πρέπει να μας γίνει, όχι απλώς καθημερινή συνήθεια, αλλά αναπόσπαστη προσωπική ανάγκη.

Έλλειψη βιταμίνης D (ειδικά το χειμώνα).

Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος και φλεγμονωδών δερματικών παθήσεων. Ωστόσο, η έλλειψη βιταμίνης D δεν είναι από μόνη της μία κακή συνήθεια – κακή συνήθεια είναι να γνωρίζουμε ότι υπάρχει έλλειψη της και να μην κάνουμε τίποτα γι ‘αυτό.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε ένα απλό συμπλήρωμα βιταμίνης D, το οποίο εκτός από το να τονώσει την διάθεση σας, μπορεί να σας χαρίσει μια πιο φωτεινή επιδερμίδα και να αποτρέψει τις προαναφερθείσες δερματικές παθήσεις.

Έλλειψη ύπνου

Η έλλειψη ύπνου είναι από τα χειρότερα πράγματα για την πνευματική και την σωματική υγεία ενός ανθρώπου, και αποτυπώνεται κυρίως στο πρόσωπο σας, με μαύρους κύκλους, σακούλες κάτω από τα μάτια και ωχρό δέρμα. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο αρνητικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η στέρηση ύπνου οδηγεί και σε κακές διατροφικές συνήθειες που συμβάλλουν επίσης σε μια πιο γερασμένη εμφάνιση.

Δεν ενυδατώνεστε

Ίσως είναι κάτι έχετε ακούσει χιλιάδες φορές, αλλά συνεχίζετε να παραλείπετε το πιο βασικό ίσως βήμα στην καταπολέμηση της γήρανσης. Να πίνετε πολύ νερό. Το νερό διατηρεί το δέρμα σας ενυδατωμένο και υγιές, διασφαλίζοντας ότι παραμένει απαλό και ελαστικό από μέσα προς τα έξω.

Δεν είστε αρκετά δραστήριοι

Η τακτική άσκηση ωφελεί κάθε μέρος του σώματος, όπως και το δέρμα, το οποίο είναι το μεγαλύτερο όργανο. Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την κυκλοφορία βοηθώντας τη θρέψη του δέρματος. Η καλύτερη ροή φέρνει περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες και μπορεί να βοηθήσει το δέρμα στην παραγωγή κολλαγόνου που προστατεύει από τις ρυτίδες.

Είστε πολύ αγχωμένοι

Το άγχος, το οποίο έρχεται σε οποιοδήποτε σχήμα ή μορφή, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην εμφάνιση σας. Μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη πτώση των μαλλιών ή να μειώσει την παραγωγή κολλαγόνου του δέρματός που έχει ως αποτέλεσμα ρυτίδες άγχους στο μέτωπο, το “πόδι της χήνας” στα μάτια και πιο θαμπό δέρμα. Το άγχος αναφέρεται αναφέρεται συχνά και ως αίτιο για την εμφάνιση ακμής.

Μέθοδοι όπως είναι ο διαλογισμός, η ύπνωση και η ενσυνείδητη σκέψη μπορούν να βοηθήσουν να ελέγξετε το άγχος σε καθημερινή βάση. Η άθληση συνιστάται για να εκτονωθείτε και να χαλαρώσετε. Όλοι έχουμε έναν τρόπο για να ανταπεξέλθουμε, βρείτε το δικό σας!

Κακή διατροφή

Προφανώς δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι πρέπει να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή, αλλά πρέπει να σας πούμε ότι το πρόχειρο φαγητό είναι ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες της πρόωρης γήρανσης.

Πίνετε πολύ αλκοόλ

Ένα ποτήρι κρασί ή μια κρύα μπύρα είναι ο τέλειος τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια αγχωτική μέρα. Αλλά να ξέρετε ότι το αλκοόλ μπορεί να έχει κακό αντίκτυπο σε όλο σας το σώμα, από το δέρμα μέχρι τα μαλλιά.

Καπνίζετε

Το κάπνισμα προκαλεί τις ίδιες ακριβώς κυτταρικές αλλαγές με τις ακτίνες UV, προκαλώντας ρυτίδες και ξηρό δέρμα. Είναι μία από τις πιο βασικές αιτίες για ταχεία γήρανση.

Πηγή: perpetual.gr