Αναπνοή: Πως μπορεί να παρέχει οφέλη στο σώμα και το μυαλό μας

ενέργεια ευεξία βήματα ημέρα αναπνοή

Τι μπορείτε να κάνετε

Πολλές φορές θα σας έχει συμβεί να είστε στρεσαρισμένοι ή αγχωμένοι και κάποιος να σας ζητήσει να αναπνεύσετε. Αυτό συμβαίνει γιατί η αναπνοή μας μπορεί να μας οδηγήσει σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Συγκεκριμένα, όταν αισθανόμαστε άβολα, είμαστε στρεσαρισμένοι και αγχώδεις ή φοβισμένοι, ίσως ανακαλύψουμε ότι η αναπνοή μας είναι πολύ ρηχή. Όταν χαλαρώνουμε αναπνέουμε αργά. Αυτό συμβαίνει γιατί, μπορούμε να οδηγήσουμε τον εαυτό μας σε ένα ξέσπασμα και μπορούμε να κατευνάσουμε τον εαυτό μας οδηγώντας τον σε έναν ασφαλή χώρο, από τον τρόπο με τον οποίο αναπνέουμε.

Αν ποτέ δεν εξασκηθήκατε στην συνειδητή αναπνοή, αυτές οι τέσσερις ιδέες για την αναπνοή θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε περισσότερη γνώση με τη δύναμη που περιέχουν.

Στον αρχαίο γιόγκα, πιστεύεται ότι σε κάθε έναν από εμάς έχει δοθεί μία ορισμένη ποσότητα αναπνοών πoυ καθορίζουν την διάρκεια ζωής μας

Αν το καλοσκεφτείτε τότε συμπεραίνεται ότι όσο πιο κοφτές είναι οι αναπνοές μας, τόσο περισσότερο χρόνο χάνουμε από την ζωή μας. Η αργή και βαθιά αναπνοή στρώνει το δρόμο σε περισσότερες μέρες για μας για να απολαύσουμε τη ζωή. Αυτή η σανσκριτική παροιμία το λέει καλύτερα: «Η αναπνοή είναι ζωή, και αν αναπνέεις καλά θα ζήσεις πολύ στην γη».

Μπορούμε να αλλάξουμε τη διάθεσή μας μέσω της αναπνοής

Το άγχος, το στρες και η απουσία διάθεσης είναι ενδείξεις ότι έχουμε χάσει επαφή με την αναπνοή μας και πρέπει να σταματήσουμε και να επανασυνδεθούμε. Οι μακρές, βαθιές αναπνοές, μπορούν να χειριστούν το στρες και τις κρίσεις πανικού, την υπόταση και να βοηθήσουν το μυαλό σας να επαναρυθμιστεί καθώς και να προσαρμόσουν την στάση σας σε μια κατάσταση.

Μπορείτε να αλλάξετε τις συνήθειες σας μέσω της αναπνοής, συμπεριλαμβανομένης και της επιθυμίας σας να παρατρώτε

Το να τρώει κάποιος, δεν είναι μόνο απαραίτητο αλλά είναι πραγματικά μία ευχάριστη εμπειρία. Τα χρώματα, οι μυρωδιές, η προετοιμασία και ασφαλώς οι γεύσεις, είναι όλα υπέροχες εμπειρίες για την ευημερία μας, αλλά πολλοί από εμάς το βρίσκουμε δύσκολο να σταματήσουμε και έτσι ουσιαστικά αφαιρείται η θρέψη που έρχεται στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Στην πραγματικότητα, συχνά βρίσκουμε στο φαγητό έναν μηχανισμό άνεσης σε περιόδους απόγνωσης. Οι ασκήσεις αναπνοής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σας βοηθήσουν να μην υποκύψετε σε αυτόν τον ανθυγιεινό μηχανισμό γράφει η Alexa Erickson στο Awaken.

Η αναπνοή είναι η πύλη για τον υγιεινό τρόπο ζωής

Σκεφτείτε με πόσους τρόπους χρησιμοποιούμε για να ευημερήσουμε. Για να ανθίσει η ζωή μας. Βρίσκεται στη βάση της παιδικής ηλικίας. Χρησιμοποιούταν στην μετάβαση μεταξύ των στάσεων του γιόγκα. Χρησιμοποιήθηκε για να μας βοηθήσει να συνδεθούμε μέσα μας στη διάρκεια προσευχών και διαλογισμού, για να κρατήσουμε μακριά τις σκέψεις και την αναστάτωση. «Ντοπάρει» τους δρομείς με εκείνη την αίσθηση που μοιάζει με την αίσθηση της ευφορίας.

Πηγή: eirinika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *