Οι 6 πρωινές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε για καλύτερη διάθεση

ημέρα άσκηση

Δεν θα σας είναι τόσο δύσκολα τα πρωινά

Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω δεν είναι πρωινοί τύποι και κάθε φορά που ξυπνάνε η διάθεση τους είναι στα τάρταρα.

Αν είστε ανάμεσα σε αυτούς πρέπει να μάθετε πως υπάρχουν εύκολοι και αρκετά γρήγοροι τρόποι να ενισχύσετε τη διάθεσή σας το πρωί, και έτσι να ξεκινάτε την ημέρα με πιο ισχυρό κίνητρο και αισιοδοξία.

Από τη συχνότητα που αερίζετε τον χώρο σας, στον τρόπο που κάνετε μπάνιο, μπορείτε σε λιγότερο από 10 λεπτά να ενισχύσετε τη διάθεσή σας, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε συνεπείς και να δώσετε χρόνο στα πράγματα να γίνουν κτήμα σας. Μπορεί στην αρχή οι αλλαγές να μοιάζουν ασήμαντες, αλλά σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο θα δείτε πως μπορούν να σας μεταμορφώσουν.

Ανοίξτε παράθυρα και μπαλκονόπορτες

Το φυσικό φως και ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητα βήματα προς την αίσθηση ευεξίας. Αν ο χώρος σας δεν αερίζεται σωστά, αυτό συνεπάγεται πως και εσείς δεν θα οξυγονώνεστε όπως πρέπει. Αυτό, δυστυχώς, επηρεάζει τη συνολική λειτουργία του οργανισμού. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο λοιπόν, αφήστε για τουλάχιστον 20 λεπτά ανοιχτά τα παράθυρα και ειδικά τις ηλιόλουστες ημέρες εκμεταλλευτείτε την ομορφιά του φυσικού φωτός.

Σηκωθείτε ομαλά από το κρεβάτι

Προσπαθήστε να μην πετάγεστε από το κρεβάτι με το που χτυπά το ξυπνητήρι. Αντιθέτως, ρυθμίστε το να χτυπά κάποια λεπτά πριν από την ώρα που πρέπει να σηκωθείτε, ώστε να έχετε τον χρόνο να ξυπνήσετε ομαλά. Πριν αφήσετε το κρεβάτι μπορείτε να τεντωθείτε, να πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές ή να σκρολάρετε σε κάτι που σας χαλαρώνει.

Διαβάστε

Δέκα λεπτά διαβάσματος το πρωί μπορούν να κάνουν θαύματα. Οι ειδικοί εξηγούν πως διαβάζοντας ανεβαίνουν τα επίπεδα ντοπαμίνης στον οργανισμό και έτσι νιώθουμε πιο πλήρεις και χαρούμενοι. Δεν είναι ανάγκη να διαβάσετε απαραίτητα κάποιο βιβλίο, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε με ένα ενδιαφέρον άρθρο ή ένα περιοδικό.

Κάντε ντους με κρύο νερό

Το κρύο νερό είναι πραγματικά ευεργετικό για το σώμα. Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και ταυτόχρονα μας ξυπνάει φυσικά και ομαλά. Όσο πλησιάζουμε προς την άνοιξη, δοκιμάστε να μειώνετε τη θερμοκρασία του νερού στο ντους, απολαμβάνοντάς το με τα αγαπημένα σας αφρόλουτρα.

Όλα είναι καλύτερα με μουσική

Μη ξεχνάτε τη δύναμη της μουσικής. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ανεβαστικούς ήχους, χορέψτε χαλαρά στο σαλόνι και αφήστε το σπίτι γεμάτοι ενέργεια και θετικά vibes.

Να είστε γενναιόδωροι

H τάση προς τη γενναιοδωρία και τις καλές κινήσεις βοηθάει αποδεδειγμένα στη μείωση του στρες και τη κακή διάθεση. Αποβάλλοντας τα αρνητικά συναισθήματα και εντάσσοντας στην καθημερινότητα μικρές καλές πράξεις που σας γεμίζουν, θα δείτε πως θα είστε πολύ πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσετε με αισιοδοξία κάθε δυσκολία.

Πηγή: vogue.gr