Οι 8 + 1 λόγοι για να ξεκινήσετε γιόγκα

yoga

Αμέτρητα τα οφέλη της στην ψυχική και σωματική υγεία

Αυτό που όλοι ξέρουμε είναι πως η γιόγκα προσφέρει οφέλη στην σωματική αλλά και την ψυχική υγεία όποιου ασχολείται με αυτή, άρα γιατί δεν την έχεις ξεκινήσει ήδη;

Αν σε έχω βάλει σε σκέψεις, συνέχισε να διαβάζεις και παρακάτω θα βρεις του 8 + 1 λόγους που θα σε καλύψουν ως προς το γιατί πρέπει αύριο κιόλας να ξεκινήσεις συνεδρίες γιόγκα.

Βελτιώνει την ισορροπία και την ευελιξία

Οι αργές κινήσεις και οι βαθιές αναπνοές αυξάνουν τη ροή του αίματος και ζεσταίνουν τους μύες, ενώ κρατώντας μια στάση μπορεί να χτιστεί δύναμη.

Βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη

Είναι εξίσου καλή με τις βασικές διατάσεις για την ανακούφιση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας σε άτομα με πόνο στη μέση. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ιατρών συνιστά τη γιόγκα ως θεραπεία πρώτης γραμμής για τη χρόνια οσφυαλγία.

Μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Η ήπια γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει μέρος της ενόχλησης των τρυφερών, πρησμένων αρθρώσεων για άτομα με αρθρίτιδα, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Johns Hopkins 11 πρόσφατων μελετών.

Ωφελεί την υγεία της καρδιάς

Η τακτική πρακτική της μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες και τις φλεγμονές σε όλο το σώμα, συμβάλλοντας σε πιο υγιείς καρδιές. Αρκετοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αρτηριακής πίεσης και του υπερβολικού βάρους, μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν μέσω της γιόγκα.

Βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα

Έρευνες δείχνουν ότι μια συνεπής ρουτίνα γιόγκα πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη σωστή νοοτροπία και να προετοιμάσετε το σώμα σας να αποκοιμηθεί και να παραμείνει για ύπνο.

Περισσότερη ενέργεια και φωτεινότερες διαθέσεις

Μπορεί να αισθανθείτε αυξημένη πνευματική και σωματική ενέργεια, μια ώθηση στην εγρήγορση και τον ενθουσιασμό και λιγότερα αρνητικά συναισθήματα αφού μπείτε σε μια ρουτίνα της γιόγκα.

Βοηθά να διαχειριστείτε το άγχος

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η γιόγκα υποστηρίζει τη διαχείριση του στρες, την ψυχική υγεία, την επίγνωση, την υγιεινή διατροφή, την απώλεια βάρους και τον ποιοτικό ύπνο.

Ωφελεί τη σεξουαλική ζωή

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι οι συχνές συνεδρίες γιόγκα βελτιώνουν τη σεξουαλική επιθυμία, τη διέγερση, τον οργασμό και τη γενική ικανοποίηση των γυναικών.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Όπως κάθε μορφή άσκησης, η γιόγκα μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την απώλεια βάρους. Ακόμη και όταν το πρόγραμμα δεν είναι έντονο όσο ορισμένα αερόβια προγράμματα ή άλλες προπονήσεις, προκαλεί καύση θερμίδων.

Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν τα οφέλη της γιόγκα στην αρθρίτιδα, την οστεοπενία, τα θέματα ισορροπίας, την ογκολογία, την υγεία των γυναικών, τον χρόνιο πόνο και άλλες ειδικότητες.