Οι συνήθειες που θα σας κάνουν χαρούμενους στη ζωή σας

πέντε συνήθειες που θα σας κάνουν χαρούμενους

Απλά βήματα για να αντιμετωπίσετε θετικά τη ζωή

Απλές καθημερινές συνήθειες είναι αυτές που θα καταφέρουν να σας κάνουν πιο χαρούμενους στη ζωή σας, βάζοντας ένα χαμόγελο στα χείλη σας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πέντε καθημερινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα και να σας μεταμορφώσουν σε έναν ευτυχισμένο άνθρωπο. Είναι άραγε τόσο απλό; Αρκεί να το δοκιμάσετε…

Οι πέντε συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να γίνεται χαρούμενοι

1. Κάντε μια βόλτα στο πάρκο

Πληθώρα ερευνών υποστηρίζει τη θετική επίδραση της φύσης στην ψυχολογία μας. Ενδεικτικά, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας στη Βαρκελώνη, οι ενήλικες που είχαν στενή επαφή με τη φύση κατά την παιδική τους ηλικία εμφανίζουν καλύτερη ψυχική υγεία και πιο θετικά συναισθήματα. Το περπάτημα στη φύση μπορεί να σας κάνει πιο χαρούμενους, τόσο λόγω της σωματικής άσκησης όσο και της απόλαυσης που προσφέρει η επαφή με το πράσινο.

2. Επιλέξτε τις σωστές τροφές

Σίγουρα δεν υπάρχουν μαγικές τροφές που θα σας κάνουν χαρούμενους στη στιγμή, υπάρχουν όμως τροφές που μπορούν να δώσουν μια πολύτιμη ώθηση στον οργανισμό σας και κατ΄ επεκτάση να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα. Άλλωστε, δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι όταν τρεφόμαστε σωστά και ισορροπημένα, νιώθουμε περισσότερη ενέργεια. Τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, ο σολομός και ο λιναρόσπορος είναι μερικές από τις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο σας.

3. Εκφράστε τα συναισθήματά σας

Ίσως το πιο σημαντικό από όλα είναι να εκφράζετε με ειλικρίνεια τα συναισθήματά σας, θετικά ή αρνητικά, σε ένα κοντινό σας πρόσωπο που σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας πρέπει να βρει τη λύση στον προβληματισμό σας, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι έχετε τη δυνατότητα να εξωτερικεύσετε όσα νιώθετε, μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά.

4. Συμπεριφερθείτε με ευγένεια

Ακόμη και στις χειρότερες ημέρες σας, μετατρέποντας την κακή σας διάθεση σε μια ευγενική χειρονομία ή ακόμα και ένα χαμόγελο, δεν θα κάνετε μόνο τους άλλους πιο χαρούμενους, αλλά και εσάς. Σε μια παλαιότερη μελέτη, που είχε δημοσιεύσει το Time, οι συμμετέχοντες που σκέφτηκαν με συμπόνια για τους άλλους ανθρώπους παρουσίασαν «μια συνολική αύξηση των θετικών συναισθημάτων, όπως χαρά, ηρεμία και ελπίδα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης».

5. Γυμναστείτε

Γιόγκα, τρέξιμο ή βόλτα με το ποδήλατο, όποιο είδος άσκησης και αν προτιμάτε, η γυμναστική αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Εκτός από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ξεχνάτε ό,τι σας απασχολεί και εκτονώνεστε, ο οργανισμός σας εκκρίνει σεροτονίνη και ενδορφίνες, ορμόνες οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση.