Πέντε κινήσεις για καλύτερη καθημερινότητα

κινήσεις για καλύτερη καθημερινότητα

Πώς θα κάνετε τα πράγματα απλά

Η καθημερινότητα, οι ανάγκες της και οι γρήγοροι ρυθμοί συνήθως μας προκαλούν σύγχυση και κουράζουν το σώμα και το μυαλό μας.

Οταν παρασυρόμαστε από την καθημερινότητα και τις διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις στη δουλειά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, αυτό επηρεάζει σημαντικά το επίπεδο της ζωής μας.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες απλές κινήσεις που αν τις κάνουμε, μπορούμε να απλοποιήσουμε την καθημερινή ρουτίνα μας, να επαναφέρουμε την τάξη στη ζωή μας και να ανακτήσουμε την αίσθηση ελέγχου.

Πέντε tips για να απλοποιήσουμε την καθημερινότητά μας

Παρακάτω, δείτε πέντε κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας.

1. Κάνουμε decluttering

Ενας τακτοποιημένος χώρος στον οποίο μπορούμε εύκολα να βρούμε ό,τι θέλουμε προάγει την ψυχική ηρεμία μας και σίγουρα είναι πιο χρηστικός. Αρχικά μπορεί να μας φανεί ακατόρθωτο το να ξεφορτωθούμε όλα τα περιττά αντικείμενα και να διατηρήσουμε τον χώρο συγυρισμένο – ειδικά αν δεν είμαστε ιδιαίτερα τακτικοί -, σταδιακά όμως και μέσα από την επανάληψη η τακτοποίηση θα μας γίνει συνήθεια.

Απομακρύνουμε λοιπόν τα άχρηστα αντικείμενα, ξεκινώντας από τα πιο μικρά, και περιβάλλουμε τον εαυτό μας μόνο με όσα χρησιμοποιούμε, χρειαζόμαστε και αγαπάμε. Αυτό το ξεκαθάρισμα και η απελευθέρωση χώρου μάς βοηθάει να νιώθουμε λιγότερο άγχος και πανικό.

2. Οργανώνουμε τα γεύματα της εβδομάδας

Τίποτα δεν μας στέλνει πιο γρήγορα στη ζεστή αγκαλιά του πρόχειρου φαγητού από την απουσία μιας πιο υγιεινής εναλλακτικής την ώρα που η πείνα μάς χτυπά την πόρτα. Οργανώνουμε λοιπόν τα γεύματα της εβδομάδας μας και πηγαίνουμε στο σουπερμάρκετ γνωρίζοντας τι θα χρειαστούμε ώστε να προετοιμάσουμε θρεπτικά πιάτα.

Δείτε επίσης: Περίπατος και διαλογισμός: Ηρεμεί ψυχή και σώμα

3. Το βάζουμε στα πόδια

Η γυμναστική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να φροντίσουμε το σώμα αλλά και το μυαλό μας. Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ξεχνάμε ό,τι μας απασχολεί και εκτονωνόμαστε, ενώ παράλληλα ο οργανισμός μας εκκρίνει ενδορφίνες, ορμόνες οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση.

Ξεκινάμε λοιπόν να περπατάμε τις κοντινές αποστάσεις ή καθιερώνουμε να βγαίνουμε για περπάτημα κάθε βράδυ μετά το φαγητό μας. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε το μυαλό μας να «καθαρίσει» και θα αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

4. Γράφουμε λίστες

Με αυτόν τον τρόπο οργανώνουμε τις υγιεινές μας συνήθειες (τι θα φάμε μέσα στην εβδομάδα, πότε έχουμε χρόνο να γυμναστούμε) και μειώνουμε το άγχος μας. Οι λίστες είναι ένας καλός τρόπος όχι μόνο να προγραμματίζουμε την καθημερινότητά μας, αλλά και να νιώθουμε ότι έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας.

5. Τακτοποιούμε ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς μας

Γιατί να περιμένουμε σε ουρές και να σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο όταν μπορούμε να τακτοποιήσουμε τους λογαριασμούς μας με μερικά κλικ; Μάλιστα, έτσι κάνουμε και καλό στο περιβάλλον, αφού ο πάροχός μας δεν θα χρειάζεται να σας στέλνει ταχυδρομικά τους λογαριασμούς, ούτε να τους εκτυπώνει.

Πηγή: vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.