Τέσσερα μυστικά για καλή ζωή και ευεξία

μυστικά για ευεξία καιμ ποιότητα ζωής

Πώς θα βελτιώσετε την ποιότητα της καθημερινότητάς σας

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα πράγματα για να νιώθουμε κάθε μέρα ευεξία και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Μπορούμε με κάποιες μικρές κινήσεις στη ζωή μας, να αισθανόμαστε την ευεξία που επιθυμούμε και να έχουμε μία καλύτερη καθημερινότητα.

Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι δεν αισθάνονται καλά ότι ξυπνάνε πιασμένες ή ότι πονάνε σε κάποια σημεία του σώματός τους ενώ τα εντερικά και πεπτικά προβλήματα έχουν τα τελευταία χρόνια τόσο μεγάλη έξαρση που πλέον δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην νιώθει κάποια ενόχληση σε αυτά τα σημεία του σώματός του.

Η ευεξία του οργανισμού μας λοιπόν όπως καταλαβαίνετε είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να μας απασχολεί καθημερινά μιας και αφορά ουσιαστικά την ίδια την ποιότητα της ζωής μας και όχι να την βλέπουμε ως έναν στόχο που θέτουμε μέσα στον μήνα.

Πιο συγκεκριμένα για να αποκτήσουμε την απαιτούμενη ευεξία που θα μας βοηθήσει να χαρούμε την ζωή μας αλλά και να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις καθημερινές μας υποχρεώσεις και δραστηριότητες θα πρέπει να βιώνουμε την κάθε μέρα ξεχωριστά και να προσπαθούμε να νιώθουμε ευεξία κάθε μέρα εφαρμόζοντας μικρά αλλά πολύτιμα μυστικά ευεξίας.

Αποκαλύπτουμε μυστικά για ευεξία

Πολλές γυναίκες πλέον παραπονιούνται ότι έχουν χάσει την ευεξία τους και ότι δεν προλαβαίνουν να κάνουν πράγματα αλλά και να αφιερώσουν χρόνο για να προσφέρουν την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα στον οργανισμό τους. Η ευεξία είναι μια μοναδική κατάσταση την οποία πρέπει και έχουμε όλοι μας δικαίωμα να βιώνουμε καθημερινά.

Ο σύγχρονος άνθρωπος αλλά και περισσότερο εμείς οι γυναίκες προγραμματίζουμε την διατροφή μας, την γυμναστική μας και γενικώς συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας ως μηχανή η οποία προγραμματίζεται να κάνει κάτι σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο. Αυτό είναι μόνο του καταστροφικό για την ευεξία μας. Ένα από τα κυριότερα μυστικά ευεξίας άλλωστε είναι να βλέπουμε την κάθε μέρα ξεχωριστά και να εκμεταλλευόμαστε την κάθε κατάσταση ως μια ευκαιρία για να νιώσουμε ευεξία.

Για να νιώσετε μια γενική ευεξία στο σώμα αλλά και το πνεύμα σας αρκεί μόνο να αφιερώσετε κάποια λεπτά μέσα στην ημέρα αποκλειστικά σε εσάς.

1. Δώστε βάση σε ότι τρώτε

Πολλές γυναίκες οργανώνουν από την προηγούμενη ημέρα την διατροφή τους για την επόμενη έτσι τρώνε μηχανικά ότι έχουν ετοιμάσει ή προγραμματίσει να φάνε. Σήμερα δοκιμάστε κάτι καινούργιο το οποίο σας προτείνουμε ως ένα από τα καλύτερα μυστικά ευεξίας. Από σήμερα λοιπόν ξεκινήστε να δίνετε βάση σε ότι τρώτε. Για παράδειγμα εάν έχετε ετοιμάσει κάτι για μεσημεριανό αλλά δεν πεινάτε εκείνη την ώρα ή δεν θέλετε να το φάτε μην πιέζεστε.

Ο οργανισμός μας καθώς και οι αισθήσεις μας, στην προκειμένη περίπτωση η γεύση μας, ξέρουν καλύτερα εάν θέλουμε να φάμε. Μην πιέζετε τον οργανισμό σας λοιπόν. Επίσης κάθε φορά που τρώτε επικεντρωθείτε στο τι τρώτε, περιγράψτε την γεύση του, πως αισθάνεστε όταν τρώτε και σταματήστε όταν χορτάσετε.

Αυτή είναι μια πολύ καλή άσκηση η οποία θα αυξήσει το αίσθημα ευεξίας αφού εάν μάθουμε να σταματάμε να τρώμε όταν είμαστε πλήρης τότε δεν θα σπαταλήσει ο οργανισμός μας περισσότερη ενέργεια για να μεταβολίσει τροφές που δεν χρειάζεται. Έτσι δεν θα νιώθετε κουρασμένες μετά το γεύμα άρα θα νιώθετε ευεξία.

2. Βάλτε κίνηση στην ζωή σας

Δεν μπορούμε να μιλάμε για μυστικά ευεξίας και να μην αναφερθούμε στην κίνηση του σώματός μας. Όταν λέμε κίνηση εννοούμε την καθημερινή φασική κίνηση του οργανισμού μας με την οποία νιώθει ευεξία. Βάλτε το περπάτημα στη ζωή σας και αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι.

Πηγαίνετε παντού με τα πόδια ή το ποδήλατο, ανεβείτε με τις σκάλες στο γραφείο ή στο σπίτι σας ενώ μην διστάσετε να πάρτε το ποδήλατο για τις κοντινές αλλά και μακρινές αποστάσεις. Ένα ακόμα μυστικό ευεξίας είναι να βάλετε το ξυπνητήρι σας 10 λεπτά πιο νωρίς το πρωί και να ξυπνήσετε με ηρεμία για να κάνετε κάποιες διατάσεις.

Η ευεξία που θα νιώσετε θα σας κάνει να ξεχάσετε τα 10 λεπτά ύπνου που χάσατε. Τέλος εάν μπορείτε να βρείτε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα εκμεταλλευτείτε τον για να βελτιώσετε την ευεξία σας και κάντε λίγο τζόκινγκ, ασκήσεις yoga ή απλά περπατήστε.

Δείτε επίσης: 6 βήματα για να ξεκινάμε την ημέρα μας με ενέργεια

3. Μην κάνετε αρνητικές σκέψεις

Οι άνθρωποι που νιώθουν καθημερινά ευεξία συνηθίζουν να λένε ότι προσπαθούν να μην κάνουν τοξικές σκέψεις και πράξεις δηλαδή αρνητικές σκέψεις και άσχημες κακές πράξεις μιας και αυτό βλάπτει την ψυχική μας ευεξία άρα και την σωματική. Αυτό είναι αλήθεια μιας και η ψυχική μας υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την σωματική.

Έτσι εάν δεν θέλετε να πέφτετε ψυχολογικά αλλά και να μην έχετε σκοτούρες απλά μην δημιουργείτε αρνητισμό γύρω σας. Χαμογελάστε ακόμα και με την πιο απρόσμενη αναποδιά, προσπαθήστε να βλέπετε την θετική πλευρά των πραγμάτων και αποδεχτείτε ότι το να κάνετε αρνητικές σκέψεις το μόνο που καταφέρνετε είναι να βλάπτετε εσάς.

Κάθε φορά που νιώθετε εκνευρισμό ή ότι χάνετε τον έλεγχο πάρτε βαθιές ανάσες και στρέψτε την προσοχή σας στην αναπνοή σας. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα έχετε ηρεμήσει και θα καταλάβετε ότι όλα είναι θέμα οπτικής. Εσείς διαλέξτε την θετική οπτική γωνία και φυσικά τις θετικές σκέψεις αλλά και πράξεις.

4. Σωστή διατροφή

Για να έχετε καθημερινή ευεξία θα πρέπει να τρέφεστε σωστά. Προσοχή όμως μια διατροφή για ευεξία έχει και αυτή τα μυστικά της. Όταν μιλάμε για μυστικά ευεξίας στην διατροφή εννοούμε να τρώμε όσο πιο φυσικά και λιτά γίνεται.

Ξεχάστε τα βαριά φαγητά, την κατανάλωση πολλών διαφορετικών τροφών μαζί και φυσικά την κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων. Καταναλώστε καθημερνά ένα φρούτο κάθε πρωί, μια πλούσια σαλάτα με λαχανικά εποχής πριν το κυρίως γεύμα σας το μεσημέρι αλλά και το βράδυ και θα δείτε την ευεξία σας να αυξάνεται κατακόρυφα.

Επίσης κάθε φορά που νιώθετε πείνα ή λιγούρα πάρτε ένα φρούτο ή μια ωμή σαλάτα να φάτε και θα δείτε ότι και το αίσθημα της πείνας θα υποχωρήσει αλλά και δεν θα νιώθετε τύψεις άρα η ευεξία σας θα είναι στα ύψη.

Πηγή: dynamikhgynaika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *