Τέσσερις κινήσεις για να μειώσεις το στρες επιτόπου

κινήσεις για να μειώσετε το στρες

Τι μπορείτε να κάνετε για να αισθανθείτε καλύτερα

Πολλές φορές μέσα στην ημέρα νιώθετε έντονη πίεση και στρες, το οποίο δεν μπορεί να σας αφήσει να λειτουργήσετε σωστά στην καθημερινότητά σας.

Σε περίπτωση που αισθανθείτε έντονο στρες, τότε υπάρχει μία βασική μέθοδος «αποσυμπίεσης» για τον οργανισμό και τον εγκέφαλο.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε το στρες είναι η σωματική άσκηση. Πρόκειται για τον πιο εγγυημένο τρόπο να εκτονώσετε τον θυμό σας, να συμβάλλετε ταυτόχρονα στην καλή σας φυσική κατάσταση, αλλά και να αποσπάσετε την προσοχή σας από όσα σας απασχολούν.

Τα τέσσερα βήματα για να «διώξετε» το στρες

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ενωση για το Αγχος και την Κατάθλιψη, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα 4 βήματα, όταν είστε στρεσαρισμένοι:

1. Να ασκείστε 5 ημέρες την εβδομάδα για 30 λεπτά κάθε μέρα. Φροντίστε να κάνετε συχνές και τακτικές ασκήσεις, ακόμα και σε μικρές δόσεις, αντί να κάθεστε σχεδόν σε αδράνεια κατά τον ελεύθερό σας χρόνο. Το περπάτημα, το τρέξιμο και η ποδηλασία είναι οι καλύτερες λύσεις.

2. Βρείτε τι σας είναι πιο ευχάριστο. Προτιμάτε ένα ομαδικό μάθημα γυμναστικής, ή την ατομική εξάσκηση;

3. «Κατεβάσετε» μουσική, audiobooks και podcasts για να ακούτε, ενώ ασκείστε. Ζητήστε από κάποιον φίλο να ασκείται μαζί σας για παρέα.

4. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να προσαρμοστεί σε μια νέα ρουτίνα άσκησης. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται 4-8 εβδομάδες για να προσαρμοστούν και να αισθανθούν σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

Πηγή: iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *