Αυτό το γεύμα είναι ό,τι χρειάζεστε για του Αγίου Βαλεντίνου!

Εύκολο για να το κάνει ο,ποιοσδήποτε, γευστικό για να εντυπωσιάσετε Πιστεύετε, δεν πιστεύετε στον Αγιο Βαλεντίνο, ένα ολοκληρωμένο γεύμα αφιερωμένο αποκλειστικά στο σύντροφο ή τη σύντροφό σας, αποτελεί σαφώς κίνηση αγάπης και μία στιγμή που μπορεί να γίνει ιδιαίτερη και ξεχωριστή, με ελάχιστες πραγματικά… πινελιές! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα υπέροχο γεύμα για δύο, άκρως υγιεινό, […]

Εύκολο για να το κάνει ο,ποιοσδήποτε, γευστικό για να εντυπωσιάσετε

Πιστεύετε, δεν πιστεύετε στον Αγιο Βαλεντίνο, ένα ολοκληρωμένο γεύμα αφιερωμένο αποκλειστικά στο σύντροφο ή τη σύντροφό σας, αποτελεί σαφώς κίνηση αγάπης και μία στιγμή που μπορεί να γίνει ιδιαίτερη και ξεχωριστή, με ελάχιστες πραγματικά… πινελιές!

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα υπέροχο γεύμα για δύο, άκρως υγιεινό, πανεύκολο να γίνει και από τους δύο (είτε έκπληξη της κοπέλας στο αγόρι ,αλλά και το αντίθετο), χωρίς δύσκολα υλικά (τα περισσότερα υπάρχουν σε μία κουζίνα) και χωρίς να αφιερώσετε πολύ χρόνο.

Ουσιαστικά, σε μία το πολύ ωρίτσα όλα θα είναι έτοιμα και μιας και η 14 Φλεβάρη πέφτει Τετάρτη, αυτό θα σας διευκολύνει ιδιαίτερα αφού προλαβαίνετε να το κάνετε και μετά τη δουλειά. Το μόνο που θα ζητήσετε από το ταίρι σας, είναι να φέρει μαζί του το αγαπημένο σας κρασί!
Ας πιάσουμε δουλειά…

ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο κεφάλι μαρουλιού
1 φλιτζάνι ντομάτες κεράσι (κομμένες στη μέση)
1 φλιτζάνι καρότα (τριμμένα)
1 κίτρινη πιπεριά, σε κύβους
1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες (στη μέση)
½ κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους

Για τη βινεγκρέτ μουστάρδας με μέλι:
3 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
3 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά ξηρή ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το μαρούλι, τα τοματάκια, τα καρότα, την πιπεριά, το αγγούρι και το κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους.
2. Σε ένα μπολ, βάλτε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ (ξύδι, μέλι, μουστάρδα, ρίγανη, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο) και χτυπήστε τα καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Περιχύστε τη βινεγκρέτ πάνω από τα λαχανικά λίγο πριν το σερβίρισμα και είναι έτοιμη!

ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

ΥΛΙΚΑ
2 στήθη κοτόπουλου
2 αυγά
1 φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
Νωπό βασιλικό, για γαρνιτούρα
Ζυμαρικά ολικής αλέσεως με κόκκινη σάλτσα (προαιρετικά)

Τα υλικά για να πανάρετε το κοτόπουλο:
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
¼ αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ετοιμάζεται το μείγμα με το οποίο θα πανάρετε το κοτόπουλο. Τοποθετείτε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το βασιλικό, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
3. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα ρηχό σχετικά πιάτο και στη συνέχεια «περνάτε» το κοτόπουλο από εκεί, πριν το πανάρετε με το μείγμα.
4. Τοποθετείτε τα παναρισμένα στήθη κοτόπουλου σε ένα αντικολλητικό ταψάκι (ή με λαδόκολλα) και στην κορυφή τους τοποθετείτε δύο μικρές φέτες μοτσαρέλα.
5. Ψήνετε στον προθεσμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά (ανάλογα το φούρνο μπορεί να χρειαστεί και περισσότερη ώρα), έως ότου αποκτήσει χρυσοκαστανό χρώμα και φυσικά ψηθεί το εσωτερικό του.
6. Αν θέλετε, σερβίρετε με μακαρόνια ολικής άλεσης με κόκκινη σάλτσα, που έχετε ετοιμάσει προηγουμένως. Πασπαλίζετε από πάνω και φρέσκο βασιλικό.

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


ΥΛΙΚΑ
350 γρ. κουβερτούρα
½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι γιαούρτι, εναλλακτικά, κρέμα γάλακτος ή σαντιγί
6-8 φράουλες
Ελάχιστο αλάτι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, θερμαίνετε το γάλα σε μέτρια χαμηλή φωτιά, προσοχή, χωρίς να βράσει.
2. Σε ένα μπολ τοποθετείτε τη σοκολάτα κομματάκια και από πάνω ρίχνετε το ζεστό γάλα, τη βανίλια και το αλάτι.
3. Αφήνετε λίγο να λιώσει και στη συνέχεια ανακατεύετε καλά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήστε το να κρυώσει.
4. Αφού κρυώσει, προσθέτετε το γιαούρτι και το ανακατεύετε καλά, ώστε να ενσωματωθεί πλήρως.
5. Σε ένα ποτήρι, τοποθετείτε εναλλάξ τη μους με φράουλες, μέχρι να γεμίσει και στο τέλος γαρνίρετε με φλούδες σοκολάτας, σαντιγί ή ο,τιδήποτε άλλο θέλετε.

Το γεύμα σας είναι έτοιμο! Προτιμήστε κόκκινα σουπλά στο τραπέζι σας, αντί για τραπεζομάντηλο, δημιουργήστε ατμόσφαιρα με κεριά και λουλούδια, και γεμίστε τα ποτήρια με το αγαπημένο σας κόκκινο κρασί.
Καλή απόλαυση, καλά να περάσετε!!!

Πηγή: buzzfeed.com