Αγαπημένοι λουκουμάδες με μέλι

λουκουμάδες με μέλι

Εύκολη συνταγή για να τους γευτείτε στο άψε σβήσε

Οι λουκουμάδες με μέλι αποτελούν αναμφισβήτητα μία αγαπημένη λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους.

Οι περισσότεροι σκέφτονται τους λουκουμάδες με μέλι ως κάτι το… μπελαλίδικο.

Αν σκεφτείτε όμως πως μπορείτε να τους κάνετε μόλις με 3 υλικά που πρέπει να έχετε στην κουζίνα σας και απλά τηγανίζοντάς τους, τότε θα αλλάξετε γνώμη.

Αμέσως θα δείτε στο ντουλάπι σας αν έχετε αλεύρι, μέλι και μαγιά και σε λίγη ώρα θα τους απολαύσετε, λαχταριστούς λαχταριστούς…

Και μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να τους κάνετε και τέλειους (ολοστρόγγυλους). Πιστέψτε με, την ίδια γεύση έχουν και όλοι θα σας ευγνωμονούν, καθώς δεν θα μείνει ούτε ένας.

Κάνουμε εύκολα και γρήγορα λουκουμάδες με μέλι

ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Χλιαρό νερό (περίπου 2 κούπες)
Αλάτι
Μέλι
Λάδι
Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει ένα παχύς χυλός. Στο τέλος προσθέτουμε και μία πρέζα αλάτι.

Προσοχή: Την ξηρή μαγιά πρέπει να την ενεργοποιήσουμε. Για το λόγο αυτό τη βάζουμε σε ένα μπολάκι, πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε για λίγα λεπτά (περίπου 8-10), μέχρι να αφρίσει η επιφάνεια και στη συνέχεια την προσθέτουμε στο αλεύρι μας.

2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το σκεύος με το αλεύρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος (κοντά στο καλοριφέρ, στην κουζίνα) για περίπου μισή ώρα, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ανέβει στα τοιχώματα του μπολ.

Διαβάστε επίσης  Το ψυγείο σας μυρίζει άσχημα; Εφαρμόστε το κόλπο με τη βανίλια και διώξτε τις δυσάρεστες οσμές

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι μας.

2. Με το ένα χέρι κρατάμε τη ζύμη και με το άλλο, κόβουμε με το κουτάλι, το οποίο κάθε φορά βουτάμε σε νερό για να ξεκολλάνε εύκολα. Μπορούμε βέβαια να ρίχνουμε και κουταλιά κουταλιά τη ζύμη.


Προσοχή: Δεν ρίχνουμε πολλούς λουκουμάδες μέσα στο λάδι.

3. Είναι έτοιμοι όταν πια φουσκώσουν και ροδίσουν.

4. Τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

5. Τους σερβίρουμε όπως θέλουμε, αφού πρώτα τους περιχύσουμε με μέλι και ρίξουμε και κανέλα.

Extra tip: Μπορείτε να ρίξετε επίσης καβουρντισμένο σουσάμι, καρύδια, ακόμη και σοκολάτα.

Καλή σας επιτυχία!

Δείτε επίσης: Λαχταριστά ρολάκια σοκολάτας έτοιμα σε 10 λεπτά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *