Αγιορείτικη συνταγή για γευστική ταραμοσαλάτα

Υπάρχει περίπτωση από το σαρακοστιανό τραπέζι σας να απουσιάζει η ταραμοσαλάτα;

Η ταραμοσαλάτα είναι ένα γευστικό έδεσμα που την περίοδο της νηστείας έχει την τιμητική της και σίγουρα δεν μπορεί να λείπει από κανένα τραπέζι.

Ο νόστιμος αυτός μεζές με την πλούσια κρεμώδη υφή πρωταγωνιστεί τις ημέρες της Σαρακοστής, αρχής γενομένης από την Καθαρά Δευτέρα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία μοναστηριακή συνταγή, γρήγορη και εύκολη ώστε να κάνετε μόνοι σας τον ταραμά σας. Η συνταγή είναι φτιαγμένη με ψωμί, πολλοί όμως την φτιάχνουν και με πατάτα.

Πώς θα κάνετε τον ταραμά σας

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. ψίχα ψωμιού
1 κρεμμύδι μετρίου μεγέθους ψιλοκομμένο
200 γρ. άσπρο ταραμά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού

Δείτε επίσης: Κάντε την πιο εύκολη λαγάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε το ψωμί στο νερό να μουλιάσει.

2. Στο μίξερ ή στο γουδί λιώνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

3. Προσθέτουμε τον ταραμά, δουλεύουμε το μίγμα για λίγο και προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού που έχουμε στύψει καλά.

4. Χτυπάμε για λίγο και ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι και το λεμόνι εναλλάξ.

5. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε όλη τη διάρκεια, ώσπου να γίνει το μείγμα σαν αλοιφή.

Ο ταραμάς μας είναι έτοιμος να τον σερβίρουμε.

Καλή Σαρακοστή!

Πηγή: monastiriaka.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.