Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Συνταγή από το Αγιο Ορος

μπακαλιάρος σκορδαλιά

Το πιάτο της αυριανής ημέρας

Αύριο είναι η 25η Μαρτίου και παραδοσιακά το πιάτο που υπάρχει στα σπίτια είναι μπακαλιάρος σκορδαλιά, που πολλοί λατρεύουν.

Από το Αγιο Ορος, θα δούμε τη συνταγή της ημέρας αυτής και όσοι θέλετε μπορείτε να τη δοκιμάσετε… Μπακαλιάρος σκορδαλιά λοιπόν…

Υλικά:

1 κιλό παστός μπακαλιάρος

½ φλιτζάνι λάδι

1 ματσάκι σέλινο

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

6 σκελίδες σκόρδο

5 πατάτες

3 κουταλιές ξίδι

2 κουταλιές άνηθο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Τεμαχίζουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε τα πτερύγια και την ουρά και τον ξαλμυρίζουμε για 24 ώρες. Απλώνουμε στον νταβά το σέλινο και πάνω του τα κομματάκια του μπακαλιάρου. Από πάνω ρίχνουμε το κρεμμύδι.

Διαβάστε επίσης  Πως να ξεχωρίσετε τον μπακαλιάρο από το λινγκ - Οι διαφορές

Προσθέτουμε λάδι και νερό. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να χυλώσει η σάλτσα. Πριν χυλώσει όμως παίρνουμε 2½ φλιτζάνια ζουμί που θα μας χρειαστεί για την σκορδαλιά.

Βράζουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις περνούμε από τον μύλο. Λιώνουμε τα σκόρδα στο γουδί. Αναμειγνύουμε τον πουρέ με τα σκόρδα, αλάτι, πιπέρι, το ξίδι, τον άνηθο και το ζουμί από το ψάρι ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.

Αφού κατεβάσουμε τον νταβά από την φωτιά περιχύνουμε το ψάρι με τη σκορδαλιά και κουνάμε καλά τον νταβά.

Καλή σας όρεξη!!!

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *