Εύκολη σπιτική παστουρμαδόπιτα με χειροποίητο φύλλο (ΒΙΝΤΕΟ)

παστουρμαδόπιτα πίτα Καισαρείας

Ιδανική και πεντανόστιμη συνταγή για τις γιορτινές μέρες και όχι μόνο

Η πίτα Καισαρείας, γνωστή σε όλους μας ως παστουρμαδόπιτα έχει φανατικούς θαυμαστές για τη μοναδική της γεύση και τα αγνά υλικά της.

Αν θέλετε να φτιάξετε την καλύτερη παστουρμαδόπιτα και να την απολαύσετε με χειροποίητο σπιτικό φύλλο, τότε σας έχουμε την καλύτερη συνταγή διά χειρός του ειδικού.

παστουρμαδόπιτα πίτα Καισαρείας

«Τρυπώσαμε» στο παραδοσιακό εργαστήριο χωριάτικης πίτας του κ. Γ. Κούτλα τη στιγμή της παρασκευής της και μαθαίνουμε από τον κατάλληλο άνθρωπο πως να την κάνουμε καθώς και τα μικρά της… μυστικά!

Η πίτα Καισαρείας ή παστουρμαδόπιτα ξεχωρίζει για τη γεύση της, έχει πλούσιο και μερακλίδικο περιεχόμενο και μπορείτε να την απολαύσετε τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ένα γιορτινό τραπέζι και ειδικά για τις γιορτές που πλησιάζουν είναι η καλύτερη πρόταση.

Πίτα Καισαρείας ή παστουρμαδόπιτα

Παρακάτω δείτε πως μπορείτε να κάνετε παστουρμαδόπιτα. Τα υλικά είναι για ταψάκι 20Χ30.

ΥΛΙΚΑ (Για το ζυμάρι)
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ. χλιαρό νερό
1 κ.γ. ξύδι
20γρ. ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι

Μείγμα Γέμισης
300γρ. κασέρι τριμμένο
100γρ. παστουρμάς ψιλοκομμένος
100γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1ντομάτα ψιλοκομμένη

Διαβάστε επίσης  Απολαυστικός μπακαλιάρος με κουρκούτι μπύρας για χρυσαφένια και τραγανή κρούστα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ξεκινάμε από το σπιτικό χωριάτικο φύλλο. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο του.

2. Προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι, το ξίδι και το χλιαρό νερό.

3. Δουλεύουμε με τα χέρια κυκλικά μέχρι να σχηματιστεί μια μεγάλη μπάλα ζύμης και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε στον πάγκο μας με δυνατές κινήσεις για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 8 μικρές μπαλίτσες των 75γρ. και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 40 λεπτά. Η ζύμη στο τέλος πρέπει να είναι απαλή, εύπλαστη και αφράτη.

4. Ανοίγουμε τα φύλλα μας με βέργα και τακτικά τα αλευρώνουμε για να μην κολλήσουν. Τοποθετούμε τα τέσσερα πρώτα φύλλα αφού λαδώσουμε το ταψάκι μας καλά καθώς και το καθένα χωριστά.

5. Ετοιμάζουμε τη γέμισή μας, ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Το ψιλοκομμένο παστουρμά, την ντομάτα, το τριμμένο τυρί και το στραγγιστό γιαούρτι.

6. Απλώνουμε το μείγμα της γέμισης μας και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία (αλείφουμε με λάδι).

7. Τέλος, αν θέλουμε, σχηματίζουμε τις μερίδες μας ελαφρά με ένα ίσιο μαχαίρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60’.

παστουρμαδόπιτα πίτα Καισαρείας

Καλή σας επιτυχία!

Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή το Παραδοσιακό Εργαστήριο χωριάτικης πίτας Κούτλας «Οι Υπέροχες Πίτες Του chef», Αγαθουπόλεως 35 στη Νεάπολη.
FB: Οι Υπέροχες Πίτες Του Σεφ

Δείτε επίσης: Βαρένικα: Τα φρέσκα ποντιακά ζυμαρικά

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *