Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο φλαν με βελούδινη υφή

Μία τέλεια και εύκολη πρόταση για την απόλυτη γλυκιά απόλαυση αποτελεί το φλαν, ένα κρεμώδες και φινετσάτο επιδόρπιο, με καραμέλα.

Σε πολλούς το φλαν θυμίζει κρέμα καραμελέ, ωστόσο η διαφορά τους είναι στην κρέμα, καθώς στο πρώτο η γεύση της είναι πιο πλούσια ενώ στο δεύτερο πιο ελαφριά.

πεντανόστιμη κρέμα φλαν γλυκό

Η κρέμα φλαν συγκαταλέγεται στα παραδοσιακά επιδόρπια που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες παγκόσμιες κουζίνες, λόγω της ευελιξίας της και της ευκολίας της να γίνει.

Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές και παραλλαγές για να κάνετε τη δική σας φλαν… Εμείς παρακάτω σας παρουσιάζουμε την πιο εύκολη και νόστιμη εκδοχή της, που θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας.

Η έντονη γεύση και η κρεμώδης σύστασή του είναι από τα στοιχεία που θα σας ξετρελάνουν.

πεντανόστιμη κρέμα φλαν γλυκό

Η συνταγή για απολαυστικό φλαν

ΚΑΡΑΜΕΛΑ
ΥΛΙΚΑ

220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι

καραμέλα σε κατσαρολάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετούμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρολάκι.

2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει βαθύ ξανθό, καραμελένιο χρώμα.

Προσοχή: Ανακατεύουμε μεν καλά, όχι όμως υπερβολικά γιατί μπορεί να καραμελώσει η ζάχαρη μας.

3. Μεταφέρουμε την καραμέλα μας σε ταψάκι και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Διαβάστε επίσης  Το ψυγείο σας μυρίζει άσχημα; Εφαρμόστε το κόλπο με τη βανίλια και διώξτε τις δυσάρεστες οσμές

αυγά για φλαν

ΚΡΕΜΑ
ΥΛΙΚΑ

8 αυγά μεσαία (5 κανονικά, 3 κρόκοι μόνο)
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1 κουτάκι γάλα εβαπορέ
Εκχύλισμα βανίλιας, ή ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
1 πρέζα αλάτι

κρέμα φλαν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανάβουμε το φούρνο μας και τον προθερμαίνουμε στους 160ο C βαθμούς στον αέρα.

2. Σε ένα μπολ ή κανατά, προσθέτουμε όλα τα υλικά, αυγά, ζαχαρούχο γάλα, εβαπορέ, εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα και αλάτι και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη. Προσοχή: Χτυπάμε καλά ώστε να διαλυθούν τα αυγά και να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά.

3. Αδειάζουμε το μείγμα μας στο ταψάκι που προηγουμένως είχαμε βάλει την καραμέλα μας και στη συνέχεια το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

ταψάκι στο φούρνο

4. Τοποθετούμε το ταψάκι σας σε ένα μεγάλο ταψί, στο οποίο προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι τη μέση.

5. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

6. Οταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το μικρό ταψί από το μεγάλο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

πεντανόστιμη κρέμα φλαν γλυκό

Είναι έτοιμο για κατανάλωση. Η υφή του και η γεύση του θα σας αποζημιώσει.

EXTRA INFO: Μην ξεχάσετε να βάλετε βανίλια ή κάποιο ξύσμα. Αυτό θα πάρει τη μυρωδιά από το αυγό.

Καλή απόλαυση!

πεντανόστιμη κρέμα φλαν γλυκό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *