Φαγκρί με μανιτάρια στο φούρνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Φαγκρί με μανιτάρια συνταγή κουζίνα συνταγές

Μία γευστική πρόταση με υψηλά θρεπτικά συστατικά

Το φαγκρί συγκαταλέγεται στα ψάρια που δίνουν νοστιμιά στο πιάτο μας και μαζί με τη γεύση τους μας χαρίζουν και πολύτιμες βιταμίνες.

Εκτός από υπέροχη λοιπόν γεύση του, το φαγκρί έχει υψηλή διατροφική αξία και είναι χαμηλό σε λιπαρά. Το κρέας του αποτελεί εξαιρετική πηγή Ω3 λιπαρών οξέων, και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Β6, τα οποία είναι πολύτιμα για την διατήρηση της υγείας μας.

Φαγκρί με μανιτάρια συνταγή κουζίνα συνταγές

Παρακάτω σας προτείνουμε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε, με ελάχιστα υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι σας.

Πρότασή μας είναι να το συνδυάσετε με μανιτάρια πορτομπέλο για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα, καθώς και με μία σάλτσα ελαιολάδου με πλούσια αρώματα.

Διαβάστε επίσης  Το ψυγείο σας μυρίζει άσχημα; Εφαρμόστε το κόλπο με τη βανίλια και διώξτε τις δυσάρεστες οσμές

ΥΛΙΚΑ

2 ψάρια (του μισού κιλού περίπου)
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Σκόνη σκόρδου
Θυμάρι

φαγκρί ψάρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια μας.

2. Κόβουμε τον κορμό από το μανιτάρι και αφαιρούμε τυχόν χώματα. (Τα μανιτάρια δεν πλένονται)

μανιτάρια πορτομπέλο

3. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

4. Τοποθετούμε τα ψάρια σε ένα ταψί και ρίχνουμε πάνω τους το μισό ελαιόλαδο με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο (αέρα) στους 200 βαθμούς.

Φαγκρί με μανιτάρια συνταγή κουζίνα συνταγές

5. Μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι 40 λεπτά.

Τα ψαράκια μας με τα μανιτάρια είναι έτοιμα.
Καλή σας όρεξη!