Φτιάξτε αντζούγιες παστές με λάδι και ξύδι (ΒΙΝΤΕΟ)

αντζούγιες γαύρος συνταγή μεζές

Για απολαυστικές μεζεδοκαταστάσεις

Αν θέλετε να απολαύσετε τον κορυφαίο μεζέ για τσίπουρο και ουζάκι, σίγουρα οι αντζούγιες δεν πρέπει να λείπουν από τις επιλογές σας.

Ο παστός γαύρος ή αλλιώς οι αντζούγιες, είναι ένα μεζές που γίνεται σχετικά εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος και μπορείτε να τον απολαμβάνετε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

αντζούγιες γαύρος συνταγή μεζές

Κάντε αντζούγιες με λάδι και ξύδι

ΥΛΙΚΑ
Γαύρος
Ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι
Ξύδι

EXTRA INFOS
Εννοείται πως πρέπει να διαλέξετε φρέσκο γαύρο. Οσο πιο χοντρός είναι τόσο το καλύτερο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε καλά τα ψάρια και στη συνέχεια τα καθαρίζετε, πιάνοντας τα με τα δάχτυλά σας, ή με ένα μαχαιράκι και κόβετε το κεφάλι. Αν θέλετε αφαιρείτε και τα εντόσθια και τα φιλετάρετε.

2. Τα βάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά.

3. Σε ένα τάπερ ή στο σκεύος που θα επιλέξετε να τα τοποθετήσετε, ρίχνετε μία στρώση χοντρό αλάτι. Από πάνω προσθέτετε το γαύρο. Φροντίζετε ώστε το ένα ψαράκι να είναι τοποθετημένο δίπλα στο άλλο.

Δείτε επίσης: Γευστικά και πικάντικα ντοματίνια στο φούρνο

4. Ρίχνετε λίγο ξύδι και προσθέτετε και πάλι αλάτι.

5. Από πάνω βάζετε εκ νέου γαύρο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

6. Κλείνετε το τάπερ και ιδανικά το τοποθετείτε στο ψυγείο.

7. Μετά από τέσσερις ημέρες, ξεπλένετε τις αντζούγιες με άφθονο νερό και τις τοποθετείτε σε ένα βάζο με λάδι. Οι αντζούγιες σας είναι έτοιμες για να τις απολαύσετε με καλό τσιπουράκι ή ούζο.

αντζούγιες γαύρος συνταγή μεζές

Καλή σας επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *