Glühwein: Ζεστό κρασί με μπαχαρικά

Πως να φτιάξετε σε 5΄ λεπτά το ζεστό ποτό των Χριστουγέννων Αποτελεί αγαπημένη συνήθεια την περίοδο των εορτών κυρίως σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Η κατανάλωσή του, ειδικά στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας είναι απεριόριστη. Στη χώρα μας ήρθε τα τελευταία χρόνια και τείνει να γίνει επίσης μία αγαπημένη συνήθεια.Ακολουθήστε το Thes.gr στο […]

Πως να φτιάξετε σε 5΄ λεπτά το ζεστό ποτό των Χριστουγέννων

Αποτελεί αγαπημένη συνήθεια την περίοδο των εορτών κυρίως σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Η κατανάλωσή του, ειδικά στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας είναι απεριόριστη. Στη χώρα μας ήρθε τα τελευταία χρόνια και τείνει να γίνει επίσης μία αγαπημένη συνήθεια.

Το ζεστό αρωματικό κρασί με μπαχαρικά, είναι ότι πρέπει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και μία ωραία ιδέα για κάτι το διαφορετικό.
Ως γνωστόν… «οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία εύκολη συνταγή, για να κάνετε σε μόλις σε 5΄λεπτα το δικό σας Glühwein. Φυσικά υπάρχουν διάφορες παραλλαγές και μπορείτε να κάνετε τις δικές σας προσθαφαιρέσεις, ανάλογα με τα υλικά που διαθέτετε και φυσικά το γούστο σας.

ΥΛΙΚΑ


750ml κόκκινο κρασί ξηρό
1 πορτοκάλι ολόκληρο
Φλούδες από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
2 ξυλάκια κανέλα
10 γαρυφαλλάκια
2 σφηνάκια λικέρ πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Καρφιτσώνετε τα γαρύφαλλα σε ένα πορτοκάλι, το οποίο πριν το έχετε πλύνει και το έχετε σκουπίσει καλά.
2. Σε μία κατσαρόλα, τοποθετείτε το κρασί, τις κανέλες, τις φλούδες του πορτοκαλιού, το χυμό, το λικέρ και φυσικά το πορτοκάλι με τα γαρύφαλλα.
3. Αφήνετε να ζεσταθούν τα υλικά και ανακατεύεται λίγο, ώστε να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα.
4. Αποσύρετε από τη φωτιά, πριν φτάσει το μείγμα σε σημείο βρασμού, στραγγίζετε καλά και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.

Διαβάστε επίσης
Τα μυστικά για πεντανόστιμα μελομακάρονα (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

EXTRA INFO: Το κόκκινο ζεστό κρασί αλλιώς gluhwein ή mulled wine, έχει μια μακρά ιστορία που ξεκινάει από τη Ρωμαϊκή εποχή. Οι ίδιοι το ονόμαζαν Wurtzwein και ήταν το ποτό των πλουσίων καθώς τότε τα μπαχαρικά ήταν άκρως εξωτικά και πανάκριβα. Επίσης το χρησιμοποιούσαν και για φαρμακευτικούς σκοπούς.