Τώρα που οι ντομάτες και τα ντοματίνια είναι άφθονα και πεντανόστιμα, εκμεταλλευτείτε τα και εκτός από σάλτσες, δοκιμάστε να κάνετε πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις.
Μία εύκολη και ιδιαίτερη πρόταση είναι η μαρμελάδα από ντοματίνια. Μία μαρμελάδα με γλυκόξινη και συνάμα πικάντικη γεύση που θα αναστατώσει τον ουρανίσκο σας και θα κάνει τη διαφορά, κυρίως σε πιάτα με ψητό κρέας αλλά και σε πλατώ με τυριά.
Δεν χρειάζεται ούτε κόπος, ούτε πολλά υλικά. Χρησιμοποιήστε ντοματίνια και μπαχαρικά που σίγουρα θα έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας.
Απλά τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και το πολύ σε 1 ώρα και κάτι έχετε έτοιμη τη μαρμελάδα σας για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Συνταγή για μαρμελάδα με ντοματίνια
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ντοματίνια
250 γρ. ζάχαρη (ιδανικά μισή λευκή, μισή μαύρη)
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (μέγεθος καρυδιού)
50 γρ. μηλόξυδο
4-5 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. κοφτό κύμινο
Μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο πικάντικο θέλετε να το κάνετε)
1.κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
Θυμάρι φρέσκο
Δείτε επίσης: Κάνε πανεύκολα τη δική σου σπιτική κέτσαπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλύντε καλά τα ντοματίνια σας και κόψτε τα στη μέση. Μπορείτε αν θέλετε να τα ζουλήξετε για να φύγουν τα σποράκια. Εμείς τα αφήσαμε. Παράλληλα, χτυπήστε στο μούλτι το σκόρδο και το τζίντερ.
2. Σε μία βαθιά κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη να λιώσει και στη συνέχεια τα ντοματίνια σας, το αλάτι, τα μπαχαρικά, το ξύδι και το θυμάρι.
3. Με το που πάρουν βράση, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για περίπου 1 ώρα. Αφαιρέστε το φρέσκο θυμάρι και λίγο πριν το τέλος προσθέστε προαιρετικά και το βαλσάμικο.
4. Η μαρμελάδα σας θα είναι έτοιμη όταν μπορείτε να ανοίγεται «αυλάκι» με την ξύλινη κουτάλα.
5. Αν θέλετε την αφήνετε λίγο να κρυώσει και την χτυπάτε στο μούλτι να γίνει λεία. Φυσικά μπορείτε να την αφήσετε ως έχει, όπως κάναμε και εμείς.
6. Την αποθηκεύετε σε αποστειρωμένα βάζα με τη γνωστή διαδικασία.
Μπορείτε να απολαύσετε τη μαρμελάδα σας με ψητό κρέας και κοτόπουλο, με διάφορα τυριά, μπρουσκέτες αλλά και σε σάντουιτς.
Καλή σας επιτυχία!