Η καλύτερη συνταγή για… νοσταλγικά ροξάκια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενα από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά είναι τα ροξάκια, που εκτός από πλούσια γεύση, μας «γεμίζουν» υπέροχες αναμνήσεις.

Τα ροξάκια είναι ιδανικά για όλες τις ώρες και όλες τις στιγμές της ημέρας, καθώς είναι ένα γλυκό που αποθηκεύεται εύκολα, διατηρείται και μπορείτε να το πάρετε παντού. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην πλούσια σοκολατένια γεύση τους και στο γλυκό σιρόπιασμά τους.

Αν θέλετε να κάνετε τα καλύτερα ροξάκια, να είναι αφράτα και ζουμερά και να κερδίσετε τις εντυπώσεις, παρακάτω μπορείτε να δείτε μία υπέροχη συνταγή.

Φυσικά το μυστικό για πεντανόστιμα ροξάκια είναι ένα! Το ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΝΝΑ!

Η Φωτεινή Κεραμάρη βάζει όλη την τέχνη της και το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ (Κίτρινη συσκευασία) και μας δείχνει πόσο εύκολα μπορούμε να κάνουμε τα καλύτερα ροξάκια.

Πεντανόστιμα και ζουμερά ροξάκια

ΥΛΙΚΑ

600γρ. αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ΚΙΤΡΙΝΗ συσκευασία
1 χλιαρό ποτήρι γάλα (200 ml)
1 ποτήρι ηλιέλαιο (200 ml)
2 μαγιές των 15 γρ. (νωπή)
1 φακελάκι μπέικιν (20γρ.)
2 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
2 αυγά
2 βανίλιες

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

4 ποτήρια ζάχαρη (850γρ.)
3 ποτήρια νερό (600 ml)
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι

Μικρές συμβουλές
Τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Βράζουμε το σιρόπι για 5 με 8 λεπτά
Τα ροξάκια πρέπει να είναι ζεστά ενώ το σιρόπι χλιαρό προς ζεστό

Δείτε επίσης: Νόστιμο και θρεπτικό κέικ με σταφίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με χλιαρό γάλα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε τα αυγά και τέλος το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία με το μπέικιν και τις βανίλιες.

Μετά το ανακάτεμα πετυχαίνουμε μία ζύμη αρκετά μαλακή και ελαστική.

Παίρνουμε το 1/3 περίπου της ζύμης στην οποία προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και δημιουργούμε 2 κορδόνια ή μπαστουνάκια με διάμετρο 3 εκ.

Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη (ρίχνουμε λίγο αλεύρι αν χρειαστεί για να μην κολλάει στον πάγκο μας), την χωρίζουμε σε 2 μέρη και φτιάχνουμε 2 στενόμακρα χοντρά φύλλα στα οποία βάζουμε κατά μήκος τα 2 μπαστουνάκια ή (κορδόνια) με το κακάο που φτιάξαμε.

Διπλώνουμε την ζύμη σκεπάζοντας τα κορδονάκια σχηματίζοντας έτσι 2 ρολά τα οποία κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκ.

Τις ροδέλες αυτές τις πατάμε ελαφρά ώστε να φαίνεται στην μέση η ζύμη του κακάο και τις αραδιάζουμε σε 2 ταψιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C για 20-25 λεπτά περίπου

Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τις 2 κουταλιές λεμόνι για 5-8 λεπτά από την ώρα του βρασμού.

Περιχύνουμε τα ροξάκια μόλις βγουν από το φούρνο ζεστά με το σιρόπι το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό προς ζεστό. Αφού ρουφήξουν όλο το σιρόπι τα αραδιάζουμε στην πιατέλα.

EXTRA INFOS

Για περισσότερες σπιτικές συνταγές με αγνά προϊόντα Αφοι Κεραμάρη «ΜΑΝΝΑ», μπορείτε να επισκεφθείτε το www.manna.gr καθώς και το κανάλι τους στο youtube Αφοι ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ.

Καλή σας επιτυχία!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *