Πώς θα σας φαινόταν να κάνετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο τη δική σας κέτσαπ και να την απολαύσετε χωρίς τύψεις και ενοχές.
Και αυτό διότι η σπιτική μας κέτσαπ δεν περιέχει ζάχαρη και έχει ελάχιστες θερμίδες ώστε να την απολαμβάνετε ακόμη και όταν κάνετε διατροφή.
Η συνταγή για την κέτσαπ είναι πανεύκολη καθώς περιέχει μόλις 3 απλά βήματα ενώ τα υλικά τα έχετε όλοι στο σπίτι σας.
Συνταγή για σπιτική κέτσαπ
Παρακάτω δείτε τη συνταγή για την πιο εύκολη σπιτική κέτσαπ για να την απολαμβάνετε με όλα τα αγαπημένα σας φαγητά.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
3 κ.σ. μηλόξυδο
1/2 κ.γ. σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα κανέλα
1 και 1/2 κ.γ. πάπρικα
2 φύλλα δάφνης
Δείτε επίσης: Το μυστικό για τα πιο τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά και σε χαμηλή φωτιά ανακάτεψτε μέχρι να γίνουν τα μπαχαρικά ένα με τη σάλτσα. Αφήστε μισόκλειστο το καπάκι και βράστε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να δέσει.
2. Αφού αποκτήσει παχύρρευστη υφή, άστε την κέτσαπ σας να κρυώσει και έπειτα, αφαιρέστε τη δάφνη.
3. Βάλτε την κέτσαπ σε ένα δοχείο ή βαζάκι και σέρβιρετε. Αν περισσέψει φύλαξτε την υπόλοιπη στο ψυγείο.