Κάντε εύκολα παγωτό σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

παγωτό

Δείτε αναλυτικά την συνταγή

Το παγωτό αδιαμφισβήτητα είναι ο “βασιλιάς” του καλοκαιριού, καθώς εκτός από νόστιμο είναι και δροσιστικό.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία εύκολη συνταγή για παγωτό σοκολάτας με φυστικοβούτυρο. Μάλιστα, αυτό το παγωτό σοκολάτας με φυστικοβούτυρο είναι μια κρεμώδης, πλούσια, γλυκιά και αλμυρή απόλαυση.

Τι χρειάζεστε: 

1/2 φλιτζάνι γάλα

4 κρόκοι αυγών

1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας σκούρο κακάο σε σκόνη

μια πρέζα αλάτι

3 κουταλιές της σούπας κρεμώδες φυστικοβούτυρο, λιωμένο

60 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα, λιωμένη

1 1/2 φλιτζάνι κρέμα, κρύα

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα πεκάν, ψιλοκομμένα

Πώς θα το φτιάξεις

Ρίχνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε χωρίς να βράσει.

Διαβάστε επίσης  Προβληματισμένοι οι μετεωρολόγοι για το φετινό καλοκαίρι - «Πρέπει να συνηθίσουμε τις μεταβολές του καιρού»

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι μαζί, σε ένα μεσαίο μπολ. Όταν το γάλα είναι ζεστό και σχηματίζονται μικρές φυσαλίδες στις άκρες, το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών, ενώ ανακατεύουμε, για να ζεσταθούν οι κρόκοι. Όταν έχουμε βάλει όλο το γάλα, το μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το λιωμένο φυστικοβούτυρο και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το βράσιμο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα.

Στραγγίζουμε το μείγμα σε ένα μπολ ασφαλές για τη θερμότητα. Ανακατεύουμε την κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Στο τέλος της διαδικασίας προσθέτουμε τα πεκάν και τα αφήνουμε να ανακατευτούν στο παγωτό.

Βάζουμε το παγωτό σε ένα ταψάκι. Αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγο φυστικοβούτυρο πάνω από το παγωτό.

Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και παγώνουμε.

Πηγή: skai.gr