Τα τηγανητά κολοκυθάκια αποτελούν αγαπημένο καλοκαιρινό μεζεδάκι για να το συνοδέψετε με κρέας ή ψάρι, ακόμη και σκέτα.
Αν θέλετε όμως να απολαύσετε τα κολοκυθάκια σας τραγανά και πεντανόστιμα, σαν να σας τα έχουν σερβίρει στην καλύτερη ταβέρνα έχουμε το «μυστικό» τους.
ΥΛΙΚΑ
Φρέσκα Κολοκυθάκια
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια μας, αφαιρούμε τις άκρες και τα κόβουμε σε φέτες, περίπου μισό εκατοστό.
2. Σε ένα μπολ με νερό ρίχνουμε αλάτι και σε ένα πιάτο βάζουμε αλεύρι, κατά προτίμηση κίτρινο.
3. Βάζουμε στο τηγάνι μισή κούπα ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
4. Βουτάμε τις φέτες από τα κολοκυθάκια στο αλατόνερο, μετά τις αλευρώνουμε, μετά και πάλι γρήγορα στο αλατόνερο και στη συνέχεια στο τηγάνι. Αφού τηγανιστούν από τη μία πλευρά και πάρουν χρώμα, τα γυρίζουμε από την άλλη μέχρι να ροδίσουν.
5. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, να απορροφήσει το πολύ λάδι και τα απολαμβάνουμε.
Προσοχή: Στο χαρτί παραμένουν για ένα λεπτό!
Καλή σας όρεξη!