Με τα πιο απλά υλικά, μπορείτε να κάνετε τα πιο λαχταριστά γλυκάκια και να τα απολαύσετε μαζί με τους αγαπημένους σας.
Αν θέλετε πάση θυσία γλυκό, γιατί το λαχταράτε, γιατί το ζητούν τα παιδιά σας ή έχετε αναπάντεχες επισκέψεις, τότε σας προτείνουμε κάτι πανεύκολο, γρήγορο και οικονομικό, που είναι τα ρολάκια σοκολάτας.
Ετοιμα σε 10-15 λεπτά, τα ρολάκια σοκολάτας γίνονται με τόσο απλά υλικά, που δεν θα το πιστέψετε… Αρκεί ψωμί του τοστ και πραλίνα σοκολάτας, που είναι τα βασικά υλικά και από εκεί και πέρα, ένα αυγό, ελάχιστο γάλα και βούτυρο. Ποιο από τα παραπάνω λείπει από μία κουζίνα;
Η διαδικασία για να τα φτιάξετε είναι τόσο απλή και σε λίγα λεπτά θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε κάτι λαχταριστό και συνάμα να εντυπωσιάσετε.
Δείτε πόσο εύκολο και απλό είναι να κάνετε τα ρολάκια σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ
10 φέτες ψωμί του τοστ
Πραλίνα σοκολάτας
1 αυγό
1-2 κουτ. σούπας γάλα
Ζάχαρη
Κανέλα
Βούτυρο ή λάδι
*Extra tip: Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε μαζί με τη μερέντα και πολύ μικρά κομματάκια αγαπημένων σας φρούτων.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε την κόρα από τις φέτες του τοστ και τις πατάμε με ένα πλάστη για να λεπτύνουν ακόμη πιο πολύ.
2. Βάζουμε μία κουταλιά πραλίνα σοκολάτας στο κέντρο κάθε φέτας και την τυλίγουμε ώστε να γίνει ένα ρολάκι.
3. Σε ένα μπολ (μέγεθος ώστε να χωράει η φέτα), χτυπάμε το αυγό μαζί με το γάλα, ενώ αντίστοιχα, βάζουμε στο τηγάνι να λιώσει το βούτυρο ή να ζεστάνει το λάδι.
4. Βουτάμε τα ρολάκια σοκολάτας στο μείγμα με το αυγό και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο τηγάνι. Σ’ αυτό το σημείο χρειάζεται προσοχή: Τα αφήνουμε για λίγο και τα γυρίζουμε ώστε να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
5. Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και “βουτάμε” τα ρολάκια μετά το τηγάνισμα.
Τα ρολάκια σοκολάτας είναι έτοιμα. Μπορείτε να τα απολαύσουμε τόσο ζεστά όσο και κρύα.
Extra Infos: Ιδανική λύση για ένα γλυκό πρωινό, για ένα γλυκάκι… ανταμοιβής για τα παιδιά σας, για να απολαύσετε τον πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ, για ελαφρύ γλυκό μετά το μεσημεριανό σας γεύμα.
Ακόμη κάθεστε;
Καλή σας όρεξη!