Μελιτζανοσαλάτα Αγίου Ορους

Εύκολη και πεντανόνστιμη συνταγή

Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι ψηλό
5 κουταλιές της σούπας ξίδι

Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο, ώσπου να μαλακώσουν καλά, και τις ξεφλουδίζουμε.
Περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ, όπου ρίχνουμε λίγο λίγο το αλάτι.
Δοκιμάζουμε, μήπως χρειάζεται κι άλλο ξίδι ή άλάτι.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο: Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *