Μοναδικά μπαστουνάκια από κολοκυθάκια, με πικάντικη κρούστα παρμεζάνας (ΦΩΤΟ)

Ενα πεντανόστιμο ορεκτικό, εύκολο, γρήγορο και χωρίς τηγάνισμα Αυτή την εποχή τα κολοκυθάκια έχουν την τιμητική τους… Τα απολαμβάνουμε κυρίως τηγανιτά και συνήθως δε λείπουν από τα καλοκαιρινά μας τραπεζώματα. Αν συγκαταλέγονται στα αγαπημένα σας λαχανικά, αλλά θέλετε να γευτείτε μία διαφορετική εκδοχή τους, τότε σας προτείνουμε τα μπαστουνάκια με καπνιστή πάπρικα, παρμεζάνα και μυρωδικά. […]

Ενα πεντανόστιμο ορεκτικό, εύκολο, γρήγορο και χωρίς τηγάνισμα

Αυτή την εποχή τα κολοκυθάκια έχουν την τιμητική τους… Τα απολαμβάνουμε κυρίως τηγανιτά και συνήθως δε λείπουν από τα καλοκαιρινά μας τραπεζώματα. Αν συγκαταλέγονται στα αγαπημένα σας λαχανικά, αλλά θέλετε να γευτείτε μία διαφορετική εκδοχή τους, τότε σας προτείνουμε τα μπαστουνάκια με καπνιστή πάπρικα, παρμεζάνα και μυρωδικά.

Αποτελούν τέλεια επιλογή για ένα ξεχωριστό μεζεδάκι που θα συνοδέψει το ουζάκι, το τσιπουράκι ή τη μπυρίτσα σας καθώς και τα ψητά σας. Τραγανά από έξω και ζουμερά από μέσα, γίνονται εύκολα και γρήγορα, με απλά υλικά και το πιο σημαντικό, χωρίς τηγάνισμα!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Κολοκυθάκια
100 γρ. παρμεζάνα
1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη ή 5-6 παξιμαδάκια
50 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Σκόρδο σε σκόνη, θυμάρι ή ρίγανη (Προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε καλά τα φρέσκα κολοκυθάκια μας και τα κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια. Κατόπιν τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε στραγγιστήρι ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200ο.

2. Αν χρησιμοποιήσουμε παξιμάδια τα θρυμματίζουμε στο μούλτι και τρίβουμε την παρμεζάνα. Αν πάλι έχουμε τριμμένη φρυγανιά, τότε τοποθετούμε τα υλικά μας, τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, την καπνιστή πάπρικα και το πιπέρι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.

3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και σε ένα άλλο χτυπημένα τα αυγά.
4. Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια, περνάμε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού, πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και στη συνέχεια από το μείγμα της παρμεζάνας. Φυσικά πρέπει να καλυφθούν καλά.

5. Τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ξεροψηθούν.

6. Μπορούμε να τα σερβίρουμε με γιαούρτι με μυρωδικά, φυσικά με τζατζίκι, ελιές, σαλάτα και ο,τιδήποτε άλλο μας αρέσει.

Διαβάστε επίσης
Αγαπημένο παραδοσιακό λικέρ από κράνα (ΦΩΤΟ)

Extra tips: Αν θέλετε τα ραντίζετε με ελαιόλαδο ενώ στο μείγμα της παρμεζάνας με τη φρυγανιά αν θέλετε προσθέτετε σκόνη σκόρδου, και κάποια άλλα μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι κτλ. Επίσης, αν δεν σας αρέσει η καπνιστή πάπρικα, μπορείτε να την αφαιρέσετε και να βάλετε γλυκιά ή κάτι άλλο.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!