Νηστίσιμα κουλουράκια με γεύση πορτοκαλιού (ΒΙΝΤΕΟ)

Για πεντανόστιμα κουλουράκια, που μπορείτε να τα απολαύσετε την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο, σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή.

Το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει από τα αρώματα της φρέσκιας ζύμης, της βανίλιας και του πορτοκαλιού και θα σας… ανοίξει την όρεξη.

Τα τραγανά μας κουλουράκια είναι νηστίσιμα, όταν όμως δοκιμάσετε τη γεύση τους, σίγουρα θα θέλετε να τα απολαμβάνετε όλη την περίοδο του χρόνου.

Η συνταγή για πεντανόστιμα κουλουράκια με πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ

700 γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (180 γρ)
1 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο (180 ml)
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι (180 ml)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα που την σβήνουμε στο χυμό πορτοκάλι
1 βανίλια

Διαβάστε επίσης  Το ψυγείο σας μυρίζει άσχημα; Εφαρμόστε το κόλπο με τη βανίλια και διώξτε τις δυσάρεστες οσμές

Η Φωτεινή Κεραμάρη βάζει όλη την τέχνη της και το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και μας δείχνει βήμα βήμα πώς θα κάνουμε τα κουλουράκια μας!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάμε για ελάχιστο χρόνο στο μίξερ το ηλιέλαιο με την ζάχαρη.

2. Αφού σβήσουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού το ρίχνουμε στο μίξερ και χτυπάμε το μείγμα.

3. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το δουλεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί.

4. Εχοντας μια εύπλαστη ζύμη πλάθουμε τα κουλουράκια δίνοντάς τα διάφορα σχήματα.

5. Βάζουμε τα κουλουράκια στο ταψί το οποίο έχουμε προηγουμένως καλύψει με λαδόκολλα.

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 c για 10 λεπτά

Καλή σας επιτυχία!

Νηστίσιμα κουλουράκια Αλεύρι ΜΑΝΝΑ Κεραμάρης