Νηστίσιμη παντζαρόπιτα με σπανάκι και μανιτάρια (ΦΩΤΟ)

νηστίσιμη παντζαρόπιτα με μανιτάρια και σπανάκι συνταγή

Πεντανόστιμη και υγιεινή, χωρίς καν να ανοίξετε φύλλο

Τέτοια παντζαρόπιτα σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει!

Αν αυτή την περίοδο νηστεύετε, θέλετε να κάνετε μία πιτούλα αλλά δεν μπορείτε να ανοίξετε φύλλο ή δε θέλετε να αγοράσετε έτοιμο, και επιθυμείτε να γευτείτε κάτι διαφορετικό, τότε σας προτείνουμε τη νηστίσιμη παντζαρόπιτα με σπανάκι και μανιτάρια.

νηστίσιμη παντζαρόπιτα με μανιτάρια και σπανάκι συνταγή

Η προέλευση της συνταγής είναι από το Αγιο Ορος. Σ’ αυτή την παντζαρόπιτα, δύο είναι οι ιδιαιτερότητες. Πρώτον, δεν χρησιμοποιούμε τα παντζάρια αλλά τα φύλλα τους και δεύτερον, δεν ανοίγουμε φύλλο. Δείτε πόσο εύκολα και γρήγορα την κάνουμε.

Νηστίσιμη παντζάροπιτα με σπανάκι και μανιτάρια
Συνταγή

ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση

6-7 μεγάλα φύλλα από παντζάρι χωρίς το μίσχο
1/2 κιλό σπανάκι
300 γραμμάρια μανιτάρια
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
Αλάτι, πιπέρι

ΥΛΙΚΑ για το χυλό

3 φλιτζάνια αλεύρι σίτου
1 φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού
1 κ. γλ. Μπέικιν πάουντερ
Νερό
Αλάτι, πιπέρι

νηστίσιμη παντζαρόπιτα με μανιτάρια και σπανάκι συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα φύλλα από παντζάρι, το σπανάκι, το κρεμμύδι και τον άνηθο. Τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο για 5 με 6 λεπτά και προσθέτουμε και τα μανιτάρια, τα οποία προηγουμένως τα έχουμε κόψει σε φέτες. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

2. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε το χυλό. Βάζουμε σε λεκάνη τα δύο είδη αλευριού που έχουμε, το μπέικιν πάουντερ, λίγο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και προσθέτουμε νερό (τόσο όσο να γίνει ένας χυλός).

3. Ανακατεύουμε μέχρι ο χυλός να πάρει μια μορφή σχετικά πηκτή αλλά να είναι και υδαρής.

4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο και αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο. Το ταψάκι καλό είναι να έχει βάθος περίπου 32-35 εκατοστά.

5. Βάζουμε μία στρώση χυλό στο ταψί μας και από πάνω προσθέτουμε τη γέμισή μας. Στη συνέχεια, καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό.

6. Την ψήνουμε μία ώρα περίπου, πάνω κάτω με αέρα, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

7. Κόβουμε την πίτα μας 15 λεπτά αφού τη βγάλουμε από το φούρνο.
Την επόμενη φορά που θα πετάξετε τα φύλλα από τα παντζάρια, σκεφθείτε τι μπορείτε να κάνετε.

EXTRA INFOS

Αν δε νηστεύετε, μπορείτε στη γέμιση να προσθέσετε και τυρί, φέτα ή ανθότυρο. Σίγουρα θα προσδώσει μία διαφορετική γεύση στην πίτα μας.

Καλή σας όρεξη!

νηστίσιμη παντζαρόπιτα με μανιτάρια και σπανάκι συνταγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *