Νόστιμο και θρεπτικό κέικ με σταφίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

κέικ με σταφίδες αφοι κεραμάρη μαννα αλεύρι

Μία συνταγή με λίγες θερμίδες και υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι σας

Αν θέλετε να απολαύσετε κάτι γλυκό και συνάμα όμως υγιεινό, το κέικ με σταφίδες είναι ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας.

Φτιαγμένο με απλά υλικά, το κέικ περιέχει σταφίδες, που αποτελούν ένα πλούσιο διατροφικό… θησαυρό. Επίσης, στο τέλος προσθέτετε σιρόπι ενώ σερβίρετε με αγριοκέρασο ή βύσσινο γλυκό.

Το κέικ με σταφίδες ή σταφιδοκέικ, γίνεται γρήγορα και απλά, χωρίς μίξερ και με υλικά που έχετε όλοι στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Εκτός από τις σταφίδες, το μυστικό για το καλύτερο κέικ είναι φυσικά το ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΝΝΑ!

Η Φωτεινή Κεραμάρη βάζει όλη την τέχνη της και το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και μας δείχνει βήμα βήμα πώς θα κάνουμε το θρεπτικό αυτό κέικ με σταφίδες!

Κέικ με σταφίδες, σιρόπι και αγριοκέρασο ή βύσσινο γλυκό

ΥΛΙΚΑ

900 γρ. αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
7 γρ. μπέικιν
400 γρ. ζάχαρη
12 γρ. αμμωνία
12 γρ. σόδα φαγητού
30 γρ. κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
90 γρ. κακάο
400 γρ. σταφίδες ξανθές
550 ml νερό
400 ml ηλιέλαιο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
250 γρ. αγριοκέρασο ή γλυκό βύσσινο

Μικρές συμβουλές
Το κακάο να είναι κοσκινισμένο
Το ταψί να είναι καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο
Το σιρόπι ή το κέικ να είναι κρύο

Διαβάστε επίσης  7 Ζαχαροπλαστεία στη Θεσσαλονίκη με λαχταριστές προτάσεις για το Πάσχα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παρασκευάζοντας το κέικ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη σόδα, την αμμωνία, την κανέλα, το αλάτι, το κακάο και τα ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι.

Κατόπιν προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ξανά. Έπειτα ρίχνουμε το νερό και το λάδι και ανακατεύουμε και πάλι το μείγμα μας.

Τέλος, προσθέτουμε σταδιακά και το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη Μάννα και το μπέικιν αναδεύοντας το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί Νο 32 και σε αυτό απλώνουμε το μείγμα που προηγουμένως παρασκευάσαμε.

Ψήνουμε το κέικ σταφίδας μας προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 40-45 λεπτά.

κέικ με σταφίδες αφοι κεραμάρη μαννα αλεύρι

Ετοιμάζοντας το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και την κουταλιά λεμονιού. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 15 λεπτά περίπου.

Ολοκληρώνοντας το κέικ σταφίδας
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά και με ένα πινέλο σιροπιάζουμε το κέικ ενόσω αυτό είναι ζεστό. Αφήνουμε το κέικ σταφίδας να απορροφήσει το σιρόπι για 10 λεπτά, κατόπιν σερβίρουμε με αγριοκέρασο ή γλυκό βύσσινο.

EXTRA INFOS

Για περισσότερες σπιτικές συνταγές με αγνά προϊόντα Αφοι Κεραμάρη «ΜΑΝΝΑ», μπορείτε να επισκεφθείτε το www.manna.gr καθώς και το κανάλι τους στο youtube Αφοι ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ

Καλή σας επιτυχία!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *