Ντοματίνια γεμιστά με μους φέτας και μυρωδικά!

Εκλεκτό καλοκαιρινό μεζεδάκι για να συνοδέψετε τη μπυρίτσα ή το ουζάκι σας Λατρεύουμε το συνδυασμό της φέτας με την ντομάτα και είπαμε να το γευτούμε σε μία πιο… εκλεπτυσμένη εκδοχή του και να το συνοδέψουμε με μία κρύα μπυρίτσα, ακόμη και με το ουζάκι μας. Επιλέξαμε υπέροχα ντοματίνια, τα οποία γεμίσαμε με μους φέτας, η […]

Εκλεκτό καλοκαιρινό μεζεδάκι για να συνοδέψετε τη μπυρίτσα ή το ουζάκι σας

Λατρεύουμε το συνδυασμό της φέτας με την ντομάτα και είπαμε να το γευτούμε σε μία πιο… εκλεπτυσμένη εκδοχή του και να το συνοδέψουμε με μία κρύα μπυρίτσα, ακόμη και με το ουζάκι μας.

Επιλέξαμε υπέροχα ντοματίνια, τα οποία γεμίσαμε με μους φέτας, η οποία έχει πικάντικες νότες από πιπεριές τσίλι και αρώματα από διάφορα μυρωδικά και βότανα. Και επειδή θέλουμε να τα απολαμβάνουμε κάθε στιγμή, τα διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε αποστειρωμένο βάζο γεμάτο με λάδι.


Φυσικά τα γεμιστά μας ντοματίνια με μους φέτας και μυρωδικά μπορούν να αποτελέσουν και ένα τέλειο ορεκτικό (από μόνα τους ή σε συνδυασμό) για ένα γεύμα με ψάρια και θαλασσινά ή κρέατα. Η διαδικασία για την παρασκευή τους εκτός από οικονομική είναι και εξαιρετικά εύκολη και απλή…

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Ντοματίνια
150 γρ. Φέτα
Σκόρδο (1-2 σκελίδες ανάλογα το μέγεθος)
1-2 ξερές πιπερίτσες τσίλι
Θυμάρι
Ρίγανη
Βασιλικό
Ελαιόλαδο

EXTRA INFOS: Oλα τα αρωματικά και τα βότανα πρέπει να είναι φρέσκα. Εκτός από τα παραπάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι άλλο θέλετε.
Οσον αφορά το τσίλι, αν δεν σας αρέσουν τα καφτερά, μπορείτε να το αποφύγετε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε τα ντοματίνια μας, τα κόβουμε από πάνω και τα αδειάζουμε με προσοχή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χερούλι από ένα κουταλάκι για να σας διευκολύνει. Τα τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

2. Τοποθετείτε τη φέτα στο μπλέντερ και προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε μέχρι να πάρετε τη μους- κρέμα που θέλετε.

3. Γεμίζετε ένα ένα τα ντοματάκια με τη μους και στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε ένα αποστειρωμένο βάζο, το οποίο στη συνέχεια γεμίζετε με ελαιόλαδο.

EXTRA TIPS: Αν έχετε σκοπό να το διατηρήσετε για καιρό στο ψυγείο, τοποθετείστε μέσα και κλαδάκια από τα βότανα, όπως θυμάρι και ρίγανη, ώστε το λαδάκι σας να γίνει αρωματικό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μαζί με τα ντοματίνια σας, να συνοδέψετε κρέατα, να το βάλετε σε μπρουσκέτες κτλ.
Αν σας περισσέψει μους φέτας, όπως σε εμένα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη τυρί και πιπεριά φλωρίνης και ενδεχομένως και ντομάτα και να κάνετε ακόμη ένα εξαιρετικό συνοδευτικό.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!