Παραδοσιακή Χορτόπιτα με ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ και σπιτικό φύλλο

Ο green chef, Νίκος Γαϊτάνος μας παρουσιάζει μία λαχταριστή παραδοσιακή χορτόπιτα με ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ και σπιτικό φύλλο.

Παραδοσιακή Χορτόπιτα με ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ και σπιτικό φύλλο

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη

3 φλιτζάνια κίτρινο αλεύρι για πίτες
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
1 κ.σ. αλάτι & 1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γ. ξερή μαγιά

Για τη γέμιση

1/2 κιλό χόρτα της επιλογής μας (σπανάκι, ζωχούς, ραδίκια, βλήτα κλπ)
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
3 φλιτζάνια τριμμένο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί, 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1 κ.γ. ρίγανη & 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο, 1 κ.γ. τριμμένο ξερό κόλιανδρο, Αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

Προσθέτουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για περίπου 2-3 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη, πλάθουμε σε μπαλίτσες, σκεπάζουμε με μία ελαφρά βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε το λιγότερο 1 ώρα να φουσκώσει.

Γέμιση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν τα χόρτα και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ και ανακατεύουμε καλά.

Ατομικές χορτόπιτες

Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Στη μία άκρη απλώνουμε κατά μήκος 3-4 κ.σ. από τη γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες, τυλίγουμε σε ρολό και στη συνέχεια τυλίγουμε κυκλικά.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλο το ζυμάρι. Τοποθετούμε σε ένα ταψί & ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 25-30 λεπτά.

Δεν είναι τυρί! Είναι ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ!

Το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο είναι η ευλογημένη λύση για όσους για λόγους υγείας ή στάσης ζωής, έχουν αποκλείσει το τυρί από τη διατροφή τους.

Ένα πρωτοποριακό προϊόν, που έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη και την πρώτη θέση στο τραπέζι όσων νηστεύουν και όσων παρουσιάζουν ευαισθησία ή δυσανεξία στη λακτόζη και γλουτένη.

Κρίνεται κατάλληλο για να αποτελέσει μέρος ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, που ακολουθεί τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής.

Το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο είναι ένα μη γαλακτοκομικό προϊόν, που παρασκευάζεται αποκλειστικά από προσεγμένης ποιότητας φυτικά συστατικά: νερό, λάδι καρύδας, άμυλο πατάτας και ταπιόκας, φυσικό εκχύλισμα ελιάς, β-καροτένιο, φυτικό άρωμα, βιταμίνη Β12.

Ο συνδυασμός τους προσφέρει ένα μοναδικό αποτέλεσμα τόσο σε γεύση, όσο και σε θρεπτική αξία. Επιπλέον, ο εμπλουτισμός του με τη βιταμίνη Β12 (2mg/100gr) και με το αντιοξειδωτικό φυσικό εκχύλισμα ελιάς, το καθιστούν ένα διατροφικά ανώτερο προϊόν.

Η αξία της βιταμίνης Β12 είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη. Απαραίτητη σε όλα τα στάδια της ζωής, συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και τη σύνθεση των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Καθώς κύριες πηγές της είναι τα ζωικά προϊόντα, οι αυστηρά χορτοφάγοι και vegan, παρουσιάζουν συχνά έλλειψη, γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητο να τη λαμβάνουν ως συμπλήρωμα.

O εμπλουτισμός του ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ με Β12, ώστε να καλύπτει τις διατροφικές αυτές ανάγκες, μέσα από ένα καλά δομημένο πρόγραμμα διατροφής δίνει ένα ακόμα λόγο που κάνει το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ, ένα ελληνικό, πρωτοποριακό προϊόν που… εύλογα θα αγαπηθεί πολύ!

«ΕβΛΟΓΗΜΕΝΕΣ» συνταγές θα βρείτε στο www.evlogimeno.com.

Αποκλειστική διάθεση από την FAMILY FOOD.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *