Πέντε συνταγές για τα βαμμένα αυγά που περίσσεψαν

βραστά αυγά που περίσσεψαν συνταγές

Απλές και πεντανόστιμες

Πολλές φορές βάφουμε περισσότερα αυγά από ότι μπορούμε να καταναλώσουμε την περίοδο του Πάσχα και είναι φυσιολογικό να μας περισσεύουν.

Και μετά έρχεται το ερώτημα, τόσο αυγά που έμειναν τι να τα κάνω… Για να μη πάνε χαμένα μπορείτε να τα… ανακυκλώσετε! Χρησιμοποιήστε τα για να κάνετε πεντανόστιμες σαλάτες ή άλλα φαγητά και πρωτότυπα πιάτα.

Πέντε συνταγές με αυγά

Παρακάτω δείτε πέντε συνταγές που μπορείτε να κάνετε με τα αυγά που περίσσεψαν και πάρτε ιδέες.

βραστά αυγά που περίσσεψαν συνταγές

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
6 σφιχτά βρασμένα αυγά, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1/2 λευκό κρεμμύδι, τριμμένο (περίπου 1/3 της κούπας)
2 ξυλαράκια σέλερι, κομμένα και τριμμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές στης σούπας κάπαρη, τριμμένη
½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
¾ της κουταλιάς του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σε σκόνη
¼ της κούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκος χυμός λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το κρεμμύδι, το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμύδια, την κάπαρη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

2. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού.

3. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και είναι έτοιμη!

EXTRA INFO: Αποτελεί τέλεια γέμιση για σάντουιτς ή μπορείτε να την προσθέσετε σε μια πράσινη σαλάτα.

ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
8 βρασμένα σφιχτά αυγά
2 μικρές πατάτες βρασμένες
3 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ. γλ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγη κάππαρη
Λευκό πιπέρι
1 ψιλοκομμένος μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τους κρόκους, τους κρατάμε στην άκρη και κόβουμε λίγο το ασπράδι από κάτω, για να μπορούν να σταθούν στην πιατέλα.

2. Λιώνουμε τις πατάτες με πιρούνι και τις ρίχνουμε σε μπολ. Προσθέτετε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το πιπέρι, την κάππαρη και το μαϊντανό.

3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας στο τέλος το λάδι και τους κρόκους των αυγών λιωμένους με πιρούνι.

4. Γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε το κοίλωμα των αυγών, χρησιμοποιώντας αν θέλετε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα προτού σερβίρουμε.

βραστά αυγά που περίσσεψαν συνταγές

ΜΑΚΑΡΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΑΥΓΑ

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. κοντά ζυμαρικά
150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
150 γρ. κίτρινο τυρί σε κυβάκια ή τριμμένο
2 αυγά βραστά
4 κ.σ. μαγιονέζα
2/3 κ. σ. μουστάρδα
1 ντομάτα
Μυρωδικό της αρεσκείας μας ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τους, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρετε σε μπολ ή στη σαλατιέρα.

2. Ανακατεύετε τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα.

3. Προσθέτουμε στα ζυμαρικά το ζαμπόν, το τυρί, το κρεμμυδάκι, το φρέσκο μυρωδικό, την ντομάτα (κομμένη σε κυβάκια) και τα αυγά σε φέτες.

4. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
8 αυγά
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
50 ml ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
2 κεσεδάκια αγελαδινό γιαούρτι
1½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε τα αυγά στη μέση και χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι.

2. Τους κρόκους τους βάζουμε σε ένα μπολ και τους λιώνουμε με το πιρούνι.

3. Προσθέτουμε στους κρόκους τη μουστάρδα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και την πάπρικα.

4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτοντας παράλληλα αλάτι και πιπέρι.

5. Βάζουμε το μείγμα για μια δυο ώρες στο ψυγείο.

6. Υστερα από το δίωρο βγάζουμε το μείγμα το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε με το μείγμα τα ασπράδια.

βραστά αυγά που περίσσεψαν συνταγές

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΑΥΓΑ

ΥΛΙΚΑ
1 κ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι
3/4 φλ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
1/2 φλ. κεφαλοτύρι
1/2 φλ. Γάλα
1 αυγό για τον κιμά
4 αυγά βραστά για τη γέμιση
Μαϊντανός
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
2/3 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα και το στύβουμε πολύ καλά. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά και προσθέτουμε το ψωμί, το κρεμμύδι, το χτυπημένο αυγό, το κεφαλοτύρι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό λάδι.

2. Ζυμώνουμε τα υλικά πολύ καλά. Απλώνουμε το μείγμα του κιμά σε μια επίπεδη επιφάνεια, δίνοντάς του σχήμα ορθογώνιο 20×26 εκατοστά περίπου.

3. Τοποθετούμε στο κέντρο τα βραστά αυγά στη σειρά (κόβοντας μια λεπτή φέτα από τις δύο άκρες του κάθε αυγού για να εφάπτεται το ένα με το άλλο) και τυλίγουμε τον κιμά για να σχηματιστεί το ρολό. Πλάθουμε και πιέζουμε στις άκρες για να κολλήσουν καλά και να μη σας ανοίξει στο ψήσιμο.

4. Αλευρώνουμε το ρολό και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε στο λάδι και το κλαδάκι δεντρολίβανου και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 °C για 1 ώρα και 15’ περίπου.

Πηγή: icookgreek.com, bovary.gr
Πηγή φωτό: Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.