Κάντε χειροποίητες πίτες για σουβλάκι, συνοδέψτε τες με εκλεκτά ντιπ και απογειώστε τη γεύση του κρέατος.
Της Τάνιας Βλαχοπούλου
Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να κάνετε και να απολαύσετε τις δικές σας πίτες για σουβλάκι. Φρεσκοψημένες, λαχταριστές, χωρίς περιττά λάδια, αρωματικές και πεντανόστιμες θα σας ξετρελάνουν και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.
Η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο χρόνο, εκτός από την ώρα που θα «καθίσει» η ζύμη.
@thes.gr 🔸Χειροποίητες πίτες για σουβλάκι ▪️ΥΛΙΚΑ▪️ 320ml γάλα πλήρες (σε θερμοκρασία δωματίου) 160ml νερό 2κ.γ κρυσταλλική ζάχαρη 4 κ.σ ελαιόλαδο 4κ.γ ξηρή μαγιά 640 γρ. σκληρό αλεύρι 2 κ.γ αλάτι Λίγο θυμάρι (προαιρετικά) Λίγο λάδι για το τηγάνισμα ▶️ Δείτε αναλυτικά τη συνταγή στο www.thes.gr στην κατηγορία ΓΕΥΣΕΙΣ . #thesgr #viral #fyp #fy #foryou #foryourpage #diy #handmade #pites #souvlaki #pitesgiasouvlaki #syntagi #πιτες #σουβλάκι #συνταγη #κουζινα #cooking #cookingtime
Πίτες για σουβλάκι: Η συνταγή
Δείτε παρακάτω αναλυτικά πώς θα κάνετε τις πίτες σας.
ΥΛΙΚΑ
320ml γάλα πλήρες (σε θερμοκρασία δωματίου)
160ml νερό
2κ.γ κρυσταλλική ζάχαρη
4 κ.σ ελαιόλαδο
4κ.γ ξηρή μαγιά
640 γρ. σκληρό αλεύρι
2 κ.γ αλάτι
Λίγο θυμάρι (προαιρετικά)
Λίγο λάδι για το τηγάνισμα
Δείτε επίσης: Κάντε το πιο εύκολο και πεντανόστιμο ψωμί στη γάστρα χωρίς να ζυμώσετε (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ προσθέτετε το γάλα, το νερό και το ελαιόλαδο, μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε για ν’ αναμειχθούν. Αμέσως μετά, προσθέτετε το αλεύρι σας, το αλάτι και προαιρετικά, για να γίνουν αρωματικές, και το θυμαράκι σας.
2. Αφού τα ανακατέψετε, ζυμώνετε, μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα χέρια σας. Για να μην κολλάει η ζύμη, προσθέστε αλεύρι όποτε χρειαστεί.
3. Οταν πια είναι έτοιμη η ζύμη σας, βάλτε την σε ένα μπολ με λίγο λαδάκι και σκεπάστε την με μία μεμβράνη. Αφήστε την για λίγη ώρα στην άκρη, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Συμβουλή: Προσθέστε την κοντά σε ένα ζεστό σημείο, ώστε να μη χρειαστεί πολύ ώρα.
4. Οταν πια η ζύμη σας θα φουσκώσει, κόψτε την σε 12 περίπου ίσα κομμάτια. Ρίξτε λίγο αλεύρι στον πάγκο σας και ανοίξτε το κάθε ζυμαράκι με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 20 εκατοστά.
5. Βάλτε το τηγάνι σας στο μάτι, σε μέτρια προς σιγανή φωτιά και ρίξτε το ελαιόλαδο. Ψήστε την κάθε πίτα για 1 με 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Οταν πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, είναι έτοιμες.
Μπορείτε να τις γευτείτε ολόκληρες, να βάλετε μέσα το σουβλάκι σας και την αγαπημένη σας σαλάτα, ή να τις κόψετε στα 4 και να τις συνοδέψετε με τζατζίκι, πάπρικα, τυροκαφτερή ή ό,τι άλλο θέλετε. Εκτός από κρέας, μπορείτε να προσθέσετε μέσα λαχανικά.
Extra Info: Αν θέλετε τις αλατοπιπερώνετε.
Καλή σας επιτυχία!