Πως να φτιάξετε κολοκυθάκια τουρσί με τα πιο απλά βήματα (ΦΩΤΟ)

Μπορείτε να τα απολαύσετε όποια εποχή του χρόνου θέλετε

Αυτή την περίοδο, που το φθινόπωρο μπαίνει σιγά σιγά και πάλι στις ζωές μας, είναι η καλύτερη χρονική στιγμή για να φτιάξετε τα βάζα σας με τα κολοκυθάκια τουρσί για να τα απολαύσετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τα κολοκυθάκια τουρσί είναι μια επιλογή διαφορετική από τα συνηθισμένα αγγουράκια που όλοι ξέρουν και αγαπούν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εξίσου νόστιμα.

Όσοι δοκιμάσουν αυτόν τον τρόπο για να φτιάξουν τουρσί, θα καταλάβουν τι έχαναν τόσο καιρό!

Σίγουρα είναι μια σχετικά χρονοβόρα διαδικασία αλλά τα βήματα είναι τόσο απλά που μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και αυτοί που δεν έχουν ιδιαίτερες ικανότητες στη μαγειρική.

Τα υλικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε τα δικά σας βάζα 4 βάζα του ενός λίτρου με κολοκυθάκια τουρσί:

6 κολοκυθάκια

5 καρότα

2 κεφαλίδες σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι άνηθο

μαύρο πιπέρι σε κόκκους

μπαχάρι σε κόκκους

ζάχαρη

χοντρό αλάτι

λευκό ξύδι 7 βαθμών

φύλλα δάφνης

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Για την προετοιμασία:

Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε χοντρές λωρίδες, πλένουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο και αποφλοιώνουμε τις κεφαλίδες σκόρδου.

Για το γέμισμα του κάθε βάζου:

Βάζουμε στο βάζο για αρχή 5 λωρίδες κολοκυθιών όρθια και αντικριστά.

Προσθέτουμε στα κενά λίγο άνηθο, ένα φύλλο δάφνης, 5 κόκκους μπαχάρι και 10 κόκκους πιπέρι.

Κόβουμε στη μέση τις σκελίδες σκόρδο και βάζουμε στο κάθε βάζο 3.

Ξεκινάμε να προσθέτουμε λωρίδες καρότων και μερικές ακόμη κολοκυθιών μέχρι να γεμίζει το βάζο και όλα τα υλικά να είναι πολύ σφιχτά μεταξύ τους.

Στο κάθε βάζο του ενός λίτρου χωράνε περίπου 15 λωρίδες κολοκυθιών και 8 λωρίδες καρότων.

Έπειτα, βάζουμε νερό να βράσει ( για 4 βάζα λίτρου αντιστοιχούν 3 λίτρα νερό).

Μόλις βράσει, γεμίζουμε τα βάζα με νερό μέχρι πάνω, τα κλείνουμε χωρίς να βιδώσουμε τα καπάκια και αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει.

Όταν περάσει η ώρα, ξαναρίχνουμε το νερό από το κάθε βάζο μέσα στην κατσαρόλα και ξαναβράζουμε.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία του γεμίσματος των βάζων.

Όταν κρυώσουν και πάλι, ξαναρίχνουμε το νερό πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε για κάθε λίτρο νερού μια κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι, μια κουταλιά ζάχαρη και μια κουταλιά ξύδι.

Μόλις βράσει και για τρίτη φορά και γίνει ένας ζωμός, γεμίζουμε για τελευταία φορά τα βάζα μέχρι τα όρια τους και βιδώνουμε σφιχτά τα καπάκια τους.

Έπειτα, αναποδογυρίζουμε τα βάζα, δηλαδή με το καπάκι προς τα κάτω και τα σκεπάζουμε με κάποια κουβέρτα για όσες ώρες χρειαστεί έως ότου κρυώσουν εντελώς.

Μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα για αποθήκευση, ιδανικά σε ξηρό μέρος που να μην τα «βλέπει» ιδιαίτερα ο ήλιος.

Μετά από ενάμιση μήνα θα είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε και εννοείται ότι όσο περισσότερο χρόνο κάθονται τόσο πιο νόστιμα θα γίνονται.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *