Σεφουκλωτή Νάξου

Παραδοσιακά πιτάκια από το κυκλαδίτικο νησί Υλικά για την γέμιση 1 κιλό σέσκουλα η 1 κιλό σπανάκι 1 μεγάλο ματσάκι μάραθο η άνισο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/2 φλ. ρύζι γλασέ η Καρολίνα 1/2 φλ. νερό Αλάτι όσο θέλουμε, πιπέριΑκολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Για το φύλλο […]

Παραδοσιακά πιτάκια από το κυκλαδίτικο νησί

Υλικά για την γέμιση
1 κιλό σέσκουλα η 1 κιλό σπανάκι
1 μεγάλο ματσάκι μάραθο η άνισο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. ρύζι γλασέ η Καρολίνα
1/2 φλ. νερό
Αλάτι όσο θέλουμε, πιπέρι

Για το φύλλο
4-5 φλ. αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο ξίδι για τραγανή ζύμη

Διαβάστε επίσης  Η πίτα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Εκτέλεση
Ζεστάνουμε 1/2 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα χορταρικά και τα μυρωδικά και σοτάρουμε μέχρι να πιούν σχεδόν όλο το υγρό.
Προσθέτουμε το νερό, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι. Κατεβάζουμε από την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.

Για την ζύμη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Γεμίζουμε τα πιτάκια και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα