Σπιτικό λικέρ ρόδι: Απολαύστε τη γεύση του και το ρουμπινένιο χρώμα του (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή η εποχή είναι ιδανική να εκμεταλλευτείτε τα άφθονα ρόδια και να κάνετε ένα μοναδικό λικέρ με υπέροχο ρουμπινένιο χρώμα.

Της Τάνιας Βλαχοπούλου 

Το λικέρ από ρόδι, εκτός από την υπέροχη γεύση του, είναι και θαυματουργό, καθώς οι σπόροι του είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Αξιοποιήστε τα άφθονα ρόδια και απολαύστε το όλο το χειμώνα αλλά και στο γιορτινό τραπέζι. Φυσικά αποτελεί ιδανική πρόταση για ένα ξεχωριστό και γευστικό δωράκι.

@thes.gr 🍷Σπιτικό λικέρ ρόδι ➽Με υπέροχη γεύση και ρουμπινένιο χρώμα ΥΛΙΚΑ 1 κ. σπόροι ροδιού 1 κ. ζάχαρη 1 λίτρο ούζο χωρίς γλυκάνισο (ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα) 1-2 ξυλάκια κανέλας 5-6 γαρύφαλλα ➤Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή στο www.thes.gr στην κατηγορία ΓΕΥΣΕΙΣ . . #thesgr #popmegranate #likerodi #liker #rodi #rodia #ροδι #λικέρ #συνταγη #cookingtime #cooking #λικεροδι #liquer #fy #fyp #foryou #foryourpage #viral #recipe #yummy #fyppp #fypppppppppppppp #pomegranate #ilovecooking #ilovepomegranate ♬ Comida – Memê no Beat

Συνταγή για σπιτικό λικέρ ρόδι

Παρακάτω θα δείτε πόσο εύκολο είναι να κάνετε το δικό σας λικέρ από ρόδι.

Λικέρ ρόδι συνταγή

ΥΛΙΚΑ

1 κ. σπόροι ροδιού
1 κ. ζάχαρη
1 λίτρο ούζο χωρίς γλυκάνισο (ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα)
1-2 ξυλάκια κανέλας
5-6 γαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσετε τα ρόδια. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς θα το κάνετε.

Extra Tip: Οσο πιο ώριμα είναι τα ρόδια τόσο το καλύτερο. Ετσι το λικέρ σας θα έχει γεμάτη γεύση και θα αποκτήσει και το υπέροχο ρουμπινένιο χρώμα.

2. Τοποθετούμε τα σπόρια από τα ρόδια σε μία μπασίνα και τα πατάμε με ένα πιρούνι ή κουτάλι, ώστε να βγουν πιο εύκολα οι χυμοί του. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ξύλινη κουτάλα, ακόμη και τα χέρια.

Λικέρ ρόδι συνταγή

3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά: Τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά (κανέλα και γαρύφαλλα). Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για ένα 24ωρο για να βγάλουν τα αρώματά τους. Σε περίπτωση που βιαζόμαστε, μπορούμε να τα βάλουμε σε μία κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε περίπου για δέκα λεπτά.

4. Την επόμενη μέρα, ή αφού έχουμε αφήσει το μείγμα μας να κρυώσει καλά (ανάλογα με τον ποιο τρόπο θα επιλέξουμε από τους παραπάνω), σουρώνουμε τους σπόρους, πατάμε πάλι με ένα πιρούνι ή κουτάλι ώστε να βγει ο χυμός και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλκοόλ.

Λικέρ ρόδι συνταγή

5. Το λικέρ μας είναι έτοιμο σε μία μόλις ημέρα. Το αποθηκεύουμε σε γυάλινα δοχεία και το απολαμβάνουμε. Αν θέλουμε, το αφήνουμε για κάποιο διάστημα καθώς ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του.

Extra Info: Μπορούμε να το κάνουμε και με τον πατροπαράδοτο τρόπο, αφήνοντας το σε γυάλινο βάζο για 20-25 μέρες, ανακινώντας το κατά διαστήματα.

Λικέρ ρόδι συνταγή

Καλή σας επιτυχία!