Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη και οικονομική, που μπορούν να την κάνουν όλοι, ακόμη και αυτοί, που δεν… τολμούν να μπουν στην κουζίνα.
Η συνταγή για τα ατομικά μηλοπιτάκια σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας καθώς αρκετές φορές θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση.
Εκμεταλλευτείτε τα αγαπημένα σας μήλα, που αυτή την εποχή είναι σε αφθονία και με 4 ακόμη υλικά, σε μόλις μισή ώρα, απολαύστε μία γλυκιά και υγιεινή λιχουδιά.
Ιδανική πρόταση για πρωινό, για κολατσιό στο σχολείο ή τη δουλειά, για τον απογευματινό καφέ αλλά και για νυχτερινές λιγούρες.
Μίνι μηλοπιτάκια – Η συνταγή
ΥΛΙΚΑ
4 μέτρια μήλα ή τρία μεγάλα
800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι ηλιέλαιο
Κανέλα
Σιρόπι αγαύης, ή μαύρη ζάχαρη, ή λευκή ζάχαρη ή γλυκαντικό της επιλογής σας
1 βανίλια (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα: Πασπαλίζετε αν θέλετε με ζάχαρη άχνη.
Extra Info: Στη ζάχαρη δεν αναγράφουμε ποσότητα γιατί εξαρτάται πόσο γλυκό θέλετε να το κάνετε. Ενδεικτικά αναφέρουμε, πως σύμφωνα με τις παραπάνω αναλογίες μπορείτε να βάλετε 1 κούπα. Προσέξτε, αν τα μήλα που επιλέξατε είναι γλυκά, να μειώσετε την ποσότητα.
Εμείς θέλαμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά και χρησιμοποιήσαμε σιρόπι αγαύης. Αντίστοιχα, και στην κανέλα δεν αναγράφουμε ποσότητα καθώς και αυτό εξαρτάται με το γούστο σας. Εμείς χρησιμοποιήσαμε 2 κ.γλ.
@thes.gr 🍎🍏ΣΥΝΤΑΓΗ – ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ➤Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα tips στο www.thes.gr στην κατηγορία ΓΕΥΣΕΙΣ ΥΛΙΚΑ ▪️4 μέτρια μήλα ή τρία μεγάλα ▪️800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ▪️1 ποτήρι ηλιέλαιο ▪️Κανέλα ▪️Σιρόπι αγαύης, ή μαύρη ζάχαρη, ή λευκή ζάχαρη ή γλυκαντικό της επιλογής σας ▪️1 βανίλια (προαιρετικά) Για το σερβίρισμα: Πασπαλίζετε αν θέλετε με ζάχαρη άχνη. ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρά κυβάκια. 2. Τα βάζετε σε ένα μπολ, ρίχνετε το σιρόπι ή τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύετε. 3. Προσθέτετε το ηλιέλαιο και μετά το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα μείγμα και μετά πλάθετε τα… cookies σας. Ολη η διαδικασία δεν θα σας πάρει περισσότερο από 10 λεπτά. 4. Τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μόλις 20 λεπτά. 5. Σε μισή συνολικά ώρα, τα ατομικά μοσχοβολιστά μηλοπιτάκια σας είναι έτοιμα. ➤Αν θέλετε να τα δώσετε πιο εορταστική όψη, μπορείτε να τα αφήσετε να κρυώσουν και να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη. Μπορεί να μοιάζουν με soft cookies, από μέσα όμως είναι αφράτα και φυσικά πεντανόστιμα. . . #thesgr #syntagi #milopitakia #applepie #apple #diy #cookies #softcookies #συνταγη #μήλα #μηλόπιτα #μηλοπιτακια #applerecipe #recipe #fyp #fy #foryou #foryourpage #healthy #christmas #viral #tiktok #mpesfy ♬ πρωτότυπος ήχος – thes.gr
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρά κυβάκια.
2. Τα βάζετε σε ένα μπολ, ρίχνετε το σιρόπι ή τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύετε.
3. Προσθέτετε το ηλιέλαιο και μετά το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα μείγμα και μετά πλάθετε τα… cookies σας. Ολη η διαδικασία δεν θα σας πάρει περισσότερο από 10 λεπτά.
4. Τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μόλις 20 λεπτά.
5. Σε μισή συνολικά ώρα, τα ατομικά μοσχοβολιστά μηλοπιτάκια σας είναι έτοιμα.
Αν θέλετε να τα δώσετε πιο εορταστική όψη, μπορείτε να τα αφήσετε να κρυώσουν και να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη. Μπορεί να μοιάζουν με soft cookies, από μέσα όμως είναι αφράτα και φυσικά πεντανόστιμα.
Extra Info: Καλό είναι το κάθε «μπιφτεκάκι» σας να είναι περίπου στα ίδια γραμμάρια ώστε να ψηθούν σωστά όλα.
Καλή σας επιτυχία!