Συνταγή για λαχταριστούς και βουτυράτους κουραμπιέδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Χριστούγεννα χωρίς αρωματικούς και πεντανόστιμους κουραμπιέδες γίνεται; Το αντίπαλο δέος του μελομακάρονου έχει επίσης αυτή την περίοδο την τιμητική του και αποτελεί μία αγαπημένη χριστουγεννιάτικη απόλαυση.

Της Τάνιας Βλαχοπούλου

Το μυστικό για τους καλύτερους κουραμπιέδες είναι το καλό βούτυρο και φυσικά το αμύγδαλο.

Από εκεί και πέρα η διαδικασία δεν είναι δύσκολη και ούτε χρειάζεται ιδιαίτερος χρόνος για να τους απολαύσετε.

Παράλληλα, τα υλικά για το «χιονισμένο» γλύκισμα είναι λίγα και απλά, οπότε αν δεν έχετε κάνει ποτέ, αυτή τη χρονιά είναι η ευκαιρία να το επιχειρήσετε.

Η συνταγή για αρωματικούς κουραμπιέδες

Παρακάτω δείτε πόσο εύκολο είναι για να κάνετε κουραμπιέδες.

ΥΛΙΚΑ
900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
220 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.γ. ανθόνερο
30 γρ. κονιάκ (προαιρετικά)
200-280 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ή χοντροκομμένο, ανάλατο και καβουρδισμένο
1 πρέζα αλάτι

Για τη διακόσμηση
1 κ.σ. ανθόνερο
300 γρ. άχνη ζάχαρη

@thes.gr 🎄Συνταγή για λαχταριστούς και βουτυράτους κουραμπιέδες 🌟Χριστούγεννα χωρίς αρωματικούς και πεντανόστιμους κουραμπιέδες γίνεται; Το αντίπαλο δέος του μελομακάρονου έχει επίσης αυτή την περίοδο την τιμητική του και αποτελεί μία αγαπημένη χριστουγεννιάτικη απόλαυση. ΥΛΙΚΑ 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 500 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 220 γρ. άχνη ζάχαρη 1 βανίλια 1 κ.γ. ανθόνερο 30 γρ. κονιάκ (προαιρετικά) 200-280 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ή χοντροκομμένο, ανάλατο και καβουρδισμένο 1 πρέζα αλάτι Για τη διακόσμηση 1 κ.σ. ανθόνερο 300 γρ. άχνη ζάχαρη ➽Δείτε τα μυστικά για λαχταριστούς κουραμπιέδες και διαβάστε βήμα – βήμα τη συνταγή στο www.thes.gr στην κατηγορία ΓΕΥΣΕΙΣ . . #thesgr #syntagi #κουραμπιέδες #diy #συνταγη #koyrampiedes #kourampiedes #kourampiedesrecipe #recipe #fyp #fy #foryou #foryourpage #christmas #viral #tiktok #mpesfy #Greece #traditional #christmassweets ♬ Christmas – neozilla

Δείτε επίσης: Οι κουραμπιέδες της… τεμπέλας – Με 4 υλικά και χωρίς μίξερ (ΦΩΤΟ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αρχικά, τοποθετούμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.

2. Στο ίδιο μείγμα, προσθέτουμε τη βανίλια σε σκόνη, το ανθόνερο, το κονιάκ (προαιρετικά) και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

3. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αμύγδαλο, που έχουμε σπάσει προηγουμένως με τα χέρια μας καθώς επίσης το αλεύρι και το αλάτι.

4. Τα ανακατεύουμε όλα με μία κουτάλα απαλά, ώστε να μην πέσει ο όγκος του μείγματος και μετά με τα χέρια μας.

5. Ηρθε η ώρα να πλάσουμε τους κουραμπιέδες μας. Κάνουμε μπαλάκια, 30 γραμμάρια το καθένα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρά τον κουραμπιέ στη μέση με το δάχτυλό μας.

6. Σε προθερμασμένο φούρνο (180ο βαθμούς) στον αέρα, τοποθετούμε το ταψί και ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα.

7. Όταν πια είναι έτοιμοι οι κουραμπιέδες μας, τους αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια, σε μία πιατέλα τοποθετούμε την πρώτη στρώση, ψεκάζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Το ίδιο κάνουμε και για τους υπόλοιπους.

Οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι για να τους απολαύσουμε.

Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!

συνταγή Χριστούγεννα γλυκά κουραμπιέδες κουζίνα