Συνταγή για πεντανόστιμα τσουρέκια (ΒΙΝΤΕΟ)

τσουρέκια Πάσχα συνταγή

Ολα τα μυστικά για την επιτυχία τους

Αυτή την περίοδο τα τσουρέκια έχουν την τιμητική τους. Αφράτα και μυρωδάτα ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους και δεν μπορούν να λείπουν από κανένα πασχαλινό τραπέζι.

Αυτό το Πάσχα βρήκαμε μία απίθανη συνταγή για να κάνετε τα πιο νόστιμα τσουρέκια, με ροδαλό χρώμα και ίνες, όπως μας αρέσουν.

Πρόκειται για μία παραδοσιακή συνταγή που είναι εύκολη και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή και πολλή αγάπη.

Η συνταγή για τα τσουρέκια

Αναλυτικά, δείτε πως θα κάνετε τα πασχαλινά τσουρέκια σας.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ χρυσό
1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
6 αυγά
100 γρ. μαγιά νωπή
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλέ
10 γρ. αλάτι

Μία συνταγή της γιαγιάς Ολγας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμασία μαγιάς
1. Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό (όχι καυτό) και λίγο αλεύρι για να γίνει πολτός.

Διαβάστε επίσης  "Πάνω από 2 ευρώ η βενζίνη το Πάσχα"

2. Αφήνουμε τον πολτό σκεπασμένο σε ζεστό χώρο (30° C) για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει.

Ζύμωμα
3. Αφού φουσκώσει η μαγιά προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα με τη ζάχαρη, το γάλα ζεστό, λίγο αλάτι, το μαχλέπι και το κακουλέ κοπανισμένα και το αλεύρι τμηματικά.

4. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη και μετά προσθέτουμε τμηματικά το βούτυρο ζεστό, αφού το λιώσουμε.

Δείτε επίσης: Νηστίσιμα κουλουράκια με γεύση πορτοκαλιού (ΒΙΝΤΕΟ)

5. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη σε ζεστό χώρο (30° C) μέχρι να φουσκώσει για 1-2 ώρες περίπου.

6. Αφού φουσκώσει πλάθουμε τη ζύμη σε πλεξίδες ή σε κουλούρες.

7. Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30΄-60΄σε ζεστό χώρο (30° C).

8. Τα αλείφουμε με κρόκο αβγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25΄-30΄.

Καλή σας επιτυχία!

συνταγή τσουρέκια αλεύρι Μάννα Πάσχα κουζίνα