Τα πιο εύκολα και παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια (ΦΩΤΟ)

πασχαλινά κουλουράκια παραδοσιακά συνταγή

Τραγανά και αρωματισμένα με πορτοκάλι

Τέτοιες μέρες μοσχομυρίζει όλο το σπίτι από αρώματα λαχταριστών γεύσεων και παιδικών αναμνήσεων.

Αν θέλετε να απολαύσετε τα πιο εύκολα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια, που μυρίζουν πορτοκάλι και βανίλια, είναι τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα, τότε μπορείτε να κάνετε την παρακάτω συνταγή.

πασχαλινά κουλουράκια παραδοσιακά συνταγή

Είναι μία παραδοσιακή συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια, με υλικά που σίγουρα έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και με ζύμη που γίνεται στη στιγμή.

Μία ωραία ιδέα για να δημιουργήσετε αξέχαστες γεύσεις και να πλάσετε κουλουράκια μαζί με τα παιδάκια σας ή το σύντροφό σας, εκμεταλλευόμενοι αυτές τις ημέρες.

πασχαλινά κουλουράκια παραδοσιακά συνταγή

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι
20γρ. μπέικιν πάουντερ
330 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
100ml γάλα
2 αυγά + 2 κρόκους
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό για την επάλειψη

Extra tip: Ενα μυστικό για νόστιμα κουλουράκια είναι όλα τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.

πασχαλινά κουλουράκια παραδοσιακά συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι μας (αφήνουμε 100 γρ. στην άκρη) προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε.

2. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και αφού γίνει κρέμα, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και στη συνέχεια, αντίστοιχα και τα αυγά, τα οποία έχουμε «χτυπήσει» νωρίτερα. Προσθέτουμε στο μείγμα μας το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.

3. Ηρθε η ώρα για το αλεύρι και το γάλα. Χωρίς να σταματάμε το χτύπημα, τα προσθέτουμε σιγά σιγά και εναλλάξ. Οταν η ζύμη μας πια έχει σφίξει, τότε ζυμώνουμε για λίγο με τα χέρια, μέχρι να γίνει μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια. Αυτό θα γίνει σύντομα καθώς δε χρειάζεται ιδιαίτερο ζύμωμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι που αφήσαμε πριν στην άκρη.

πασχαλινά κουλουράκια παραδοσιακά συνταγή

4. Αφήνουμε για λίγα λεπτά τη ζύμη μας να ξεκουραστεί (15-20 λεπτά) και πλάθουμε τα κουλουράκια μας. Για κάθε κουλουράκι παίρνουμε περίπου 30 γρ. ζύμη. Εμείς το κάναμε με τη βοήθεια της ζυγαριάς μας. Μπορείτε να το υπολογίσετε με το μάτι, αλλά προσέξτε πάνω κάτω τα κουλουράκια σας να έχουν το ίδιο μέγεθος για ομοιόμορφο ψήσιμο.

5. Βάζουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και τοποθετούμε την πρώτη δόση από τα κουλουράκια μας, προσοχή, σε απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν. Αφού τα αλείψουμε με αυγό, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά (ο χρόνος πάνω κάτω παίζει ανάλογα με το φούρνο).

6. Βγάζουμε την πρώτη δόση και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν γρήγορα. Ακολουθεί η επόμενη δόση.
Καλή σας επιτυχία!

πασχαλινά κουλουράκια παραδοσιακά συνταγή

Extra infos: Στη ζύμη μας προσθέσαμε και δύο κουταλάκια του γλυκού κανέλα κεϋλάνης. Μας αρέσει ο συνδυασμός με το πορτοκάλι και σας το προτείνουμε. Επίσης, στα μισά κουλουράκια μας ρίξαμε και σουσάμι.

πασχαλινά κουλουράκια παραδοσιακά συνταγή

πασχαλινά κουλουράκια παραδοσιακά συνταγή

πασχαλινά κουλουράκια παραδοσιακά συνταγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *