Το πιο εύκολο κουρκούτι για μπακαλιάρο τηγανητό και τραγανό

Οσοι επιλέξετε την 25η Μαρτίου να απολαύσετε τον μπακαλιάρο σκορδαλιά στο σπίτι σας, φτιάχνοντάς τον με τα χεράκια σας, σας έχουμε τη λύση για το πιο εύκολο και τραγανό κουρκούτι.

Για να απολαύσετε το παραδοσιακό έθιμο και συνάμα τον μπακαλιάρο σκορδαλιά δεν χρειάζεται κόπο αλλά τρόπο. Το μυστικό κρύβεται στο κουρκούτι και φυσικά στο καλό τηγάνισμα.

Η πρότασή μας: Κουρκούτι μπύρας για μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αφού ξαλμυρίσουμε σωστά τον μπακαλιάρο μας – δείτε ΕΔΩ πώς θα το κάνετε – τον πλένουμε πολύ καλά και τον στεγνώσουμε εξίσου σωστά, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον αφήνουμε πάλι σε απορροφητικό χαρτί για να μην έχει ίχνος υγρασίας. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το κουρκούτι μας.

ΥΛΙΚΑ

260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ
3/4 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
330 ml μπύρα παγωμένη
30 ml ούζο
2 παγάκια
* Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το ούζο και τα παγάκια με νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.

Διαβάστε επίσης  Το ψυγείο σας μυρίζει άσχημα; Εφαρμόστε το κόλπο με τη βανίλια και διώξτε τις δυσάρεστες οσμές

2. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο. Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα αραιό κουρκούτι και στο τέλος προσθέτουμε και τα δύο παγάκια.

3. Βάζουμε το κουρκούτι για λίγη ώρα στο ψυγείο ώστε να γίνει δροσερό ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Προσοχή: Το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει το φιλέτο του μπακαλιάρου μέχρι τη μέση του.

4. Να θυμάστε: Πριν βάλουμε τον μπακαλιάρο μας στο κουρκούτι, πρέπει να τον αλευρώσουμε.
Στη συνέχεια, αφού ανακατέψουμε καλά το κουρκούτι, τον βουτάμε στο μείγμα και τον κρατάμε για λίγο, ώστε να φύγει το περιττό, και μετά τον τοποθετούμε στο τηγάνι. Η φωτιά μας πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή. Το αφήνουμε να ροδίσει από τη μία και μετά το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

5. Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα περιττά λάδια. Μην ξεχνάτε: Δεν πρέπει να τηγανίζεται ταυτόχρονα πολλά κομμάτια μαζί.

6. Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο μας με την σκορδαλιά που ετοιμάσαμε και ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Για όσους επιλέξουν να παραγγείλουν τον μπακαλιάρο στο σπίτι τους ή να φάνε έξω και μένουν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, σας έχουμε τις πέντε καλύτερες προτάσεις για Μπακαλιάρο Σκορδαλιά στη Θεσσαλονίκη!

Καλά να περάσετε και καλή σας όρεξη!