Το τέλειο σνακ για την παραλία: Βραχάκια με φέτα και αλλαντικά

βραχάκια με φέτα και αλλαντικά συνταγή καλοκαίρι παραλία

Γίνεται εύκολα και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Αν θέλετε να κάνετε μία γρήγορη συνταγή, που αντέχει στην παραλία και δεν λερώνει, για εσάς και τα παιδιά σας, τα… βραχάκια είναι μία ιδανική επιλογή.

Τα βραχάκια με αλλαντικά, φέτα ακόμη και κάποιο λαχανικό, όπως ντομάτα και πιπεριά, αποτελεί το τέλειο σνακ για τη θάλασσα.

Μπορείτε να τα βάλετε σε ένα σακουλάκι ή ταπεράκι και να τα πάρετε μαζί σας στην παραλία και το πιο ευχάριστο, αν έχετε μικρά παιδιά, είναι πως δεν λερώνουν. Φυσικά τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να την κάνατε ανά πάσα στιγμή, όπως σε ένα παιδικό πάρτι και φυσικά για σχολικό κολατσιό.

Οσο για εσάς που θα επιλέξετε να τα κάνετε, έχουμε να σας πούμε πως γίνονται σε χρόνο μηδέν και με πολύ απλά υλικά.

Συνταγή για Βραχάκια με αλλαντικά και φέτα

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλέυρι που φουσκώνει μόνο (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γλ. ζάχαρη
½ κ.γλ. αλάτι
300 γρ. φέτα
100 γρ. μπριζόλα καπνιστή (ή κάποιο άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας)
2 αυγά και 1 ασπράδι
1 ποτήρι χλιαρό φρέσκο γάλα
Μισή κούπα ηλιέλαιο

Προαιρετικά, ντομάτα και πιπεριά

Για το άλειμμα
1 αυγό
Λίγες σταγόνες νερό

Διαβάστε επίσης
Αφράτα μάφινς με υπέροχη τυρένια γεύση και 3 μόνο υλικά!

Για το πασπάλισμα
200 γρ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, την ξερή μαγιά και τη ζάχαρη. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αφήνουμε για λίγο στην άκρη να φουσκώσει. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας την φέτα και την βάζουμε και αυτήν στην άκρη.

2. Αφού έχει φουσκώσει το μείγμα με την ξερή μαγιά, προσθέτουμε τα αυγά, το ασπράδι, το ηλιέλαιο, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το αλάτι. Προσθέτουμε και την θρυμματισμένη φέτα. Πλάθουμε τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ζύμη.

3. Πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια παίρνοντας ένα κουτάλι της σούπας και πλάθοντας πάνω σε αυτό σε στρογγυλό βραχάκι. Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να πλάσουμε την μισή μας ζύμη σε μπαλάκια και στην άλλη μισή να προσθέσουμε και την καπνιστή μπριζόλα. Πλάθουμε και την άλλη μισή ζύμη σε μπαλάκια.

4. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το αυγό το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το νερό. Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά, εστία πάνω κάτω.

Καλή σας επιτυχία!