3.500 στρατιώτες στέλνουν στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ

Μετά τις εξελίξεις με το Ιράν

Μετά τις εξελίξεις με το Ιράν

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τη δολοφονία του πανίσχυρου Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν χαρακτήρισε τη δολοφονία ως το «μεγαλύτερο στρατηγικό λάθος των ΗΠΑ στη δυτική Ασία» και προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη θα εκδικηθεί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος».

«Οι ΗΠΑ θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η εγκληματική επίθεση στον Σουλεϊμανί είναι το μεγαλύτερο στρατηγικό λάθος στη δυτική Ασία. Οι ΗΠΑ δεν θα αποδράσουν εύκολα από τις συνέπειες αυτού του λανθασμένου υπολογισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου, που διακινήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Διαβάστε επίσης
Επιστρέφει η θανατική ποινή στις ΗΠΑ - Είχε 67 χρόνια να εφαρμοστεί

Οι ΗΠΑ, όπως αναφέρει το NBC, επικαλούμενο αξιωματούχους της Ουάσινγκτον, έπειτα από τη δολοφονία του Σουλεϊμανί και τις απειλές του Ιράν αποφάσισε να στείλει επιπλέον 3.500 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή. Τα νέα αμερικανικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν στο Ιράκ, το Κουβέιτ και άλλα σημεία της περιοχής, χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, αναφέρει το enikos.gr.