48χρονος έθαψε 500ευρα για να μην του τα κλέψουν και τον κατηγόρησαν για… παραχάραξη!

Μία απίστευτη ιστορία

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ήρθε ένας 48χρονος Ιταλός, ο οποίος βρέθηκε στην Κρήτη για διακοπές.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος φοβήθηκε τους διαρρήκτες, έκρυψε τα λεφτά του (κυρίως 500ευρα) στον κήπο και τα ανέσυρε για να πάει με την οικογένεια του διακοπές στο όμορφο νησί (κατέλυσε σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Σταλίδα).

Στη συνέχεια, ωστόσο, βρέθηκε εμπλεκόμενος σε μία απίστευτη περιπέτεια που λίγο έλειψε να του στερήσει την ελευθερία του.

Κατηγορήθηκε ως παραχαράκτης αφού όλα τα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στην κατοχή του, θεωρήθηκαν πλαστά από τις Αστυνομικές Αρχές με βάση την «γνωμάτευση» μηχανήματος ελέγχου γνησιότητας σε μίνι-μάρκετ.

Πρόκειται για την απίστευτη ιστορία 48χρονου Ιταλού επιχειρηματία που αναμφίβολα θα πρέπει να βάλει σε πολλές σκέψεις όσους τυχόν εφαρμόζουν αυτή την …τακτική.

Όπως αναφέρει το cretalive, η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και η είδηση έκανε το γύρο της Ελλάδος αφού στην κατοχή του βρέθηκαν 12.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα που θεωρήθηκαν πλαστά… Έλα όμως που δεν ήταν!

Ο δικηγόρος του 48χρονου κ. Βαγγέλης Φανουργάκης ανέφερε ότι πριν λίγες ημέρες διαβιβάστηκε στην Δικαιοσύνη το πόρισμα του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που αποφαίνεται ότι τα χαρτονομίσματα είναι γνήσια αλλά ακατάλληλα για κυκλοφορία. Η εναπόθεση τους στο χώμα δυστυχώς τα αχρήστευσε.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή κατάσταση 19χρονος που έπεσε από μπαλκόνι

Όπως δηλώνει ο κ. Φανουργάκης:

«Ο εντολέας μου παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημ/κών Ηρακλείου, ο οποίος του απήγγειλε βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες. Από αυτές κινδύνευε με προφυλάκιση δεδομένου ότι είναι αλλοδαπός και δεν έχει μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα. Τελικά του επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι και αναχώρησε για την χώρα του.

Προ ολίγων ημερών παραλάβαμε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης από την οποία προέκυψε ότι όλα τα χαρτονομίσματα ήταν γνήσια, έγκυρα και ισχυρά αλλά ακατάλληλα για κυκλοφορία δεδομένων των αλλοιώσεων που είχαν υποστεί όταν βρισκόταν σε χωμάτινο έδαφος για μεγάλη χρονική περίοδο.

Δυστυχώς, το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει αφενός την έλλειψη κατάλληλης υποδομής στα Αστυνομικά Τμήματα για να κρίνουν άμεσα και ορθά για την εγκυρότητα χαρτονομισμάτων με αποτέλεσμα να αποδίδονται εσφαλμένες κατηγορίες και αφετέρου τη φθορά που τελικά υπέστησαν τα χαρτονομίσματα που βρίσκονταν εντός του χωμάτινου εδάφους τακτική που ως γνωστό πολλοί συντοπίτες μας έχουν εφαρμόσει».