Α. Τσίπρας σε ΝΔ: «Tα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου»

Τσίπρας

Για την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης

Για την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης

Ότι «Eίναι σαν να αλλάζεις το διαιτητή της αναμέτρησης στο 90′ και ο διαιτητής αυτός να σφυρίζει πέναλντι στο 93′, ή τις καθυστερήσεις», αλλά και το ότι «όποια απόφαση και να πάρει εκείνος, είναι ναρκοθετημένη» σημείωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, για την απόφαση της αντικατάστασης ων δύο μελών εκ των πέντε μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αναφορικά με την υπόθεση του ΠΑΟΚ με τη Ξάνθη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Είτε το σφυρίξει, είτε δε το στηρίξει, ξύλο θα φάει! Κι εσείς τρώτε ξύλο τώρα και καλώς τρώτε», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, είπε ότι, «Ανησυχούμε, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το συναίσθημα που διακατέχει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αυτόν τον καιρό.

Ακόμη, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «η μεγαλύτερη αιτία της ανησυχίας των πολιτών είναι η εξωτερική σας πολιτική», για να σχολιάσει πως “όσα βλέπει να κάνετε σε άλλα πιο εύκολα θέματα, φουντώνει αυτή την ανησυχία”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η ανησυχία αυτή είναι πολιτική, κοινωνική, εθνική, ειλικρινής».

Διαβάστε επίσης
Φωτιά στον Λαγκαδά - Τραγική κατάληξη: Νεκρός ένας ηλικιωμένος

Αυτό διότι, είπε, στην οικονομία “οι οιωνοί δεν είναι καλοί”, στην κοινωνία η κυβέρνηση εφαρμόζει «με αγριότητα μια πολιτική που ευνοεί τα πάνω στρώματα, και συμπιέζει ακόμα παρακάτω τα κάτω» και στο προσφυγικό βρίσκεται στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, όπως είπε.

«Δυστυχώς μαζί σας βρίσκεται σε αδιέξοδο και η χώρα και σε μεγάλο αναβρασμό οι τοπικές κοινωνίες”, συνέχισε, μιλώντας για “αδυναμία και επιτελική ανικανότητα” της κυβέρνησης να διαχειριστεί προβλήματα. “Γιατί εσείς γεννάτε αντί να λύνετε προβλήματα», τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις με το ποδόσφαιρο και τη σχετική κυβερνητική τροπολογία, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδάρων άχυρα» και ότι «δεν είναι σε θέση να χειριστεί προς το συμφέρον της κοινωνικής ομαλότητας και της δικαιοσύνης κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕ».

«Εδώ τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους, σε μια τέτοια ιδιαίτερα στιγμή, διχασμούς», είπε, θέτοντας το ερώτημα:

«Θα διαχειριστείτε άραγε μια κρίση – ο μη γένοιτο – στα εθνικά μας ζητήματα; Θα διαχειριστείτε εσείς τον Ερντογάν, που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες;».